Hűsítő, könnyű epres spárgasaláta - Ennél jobb vacsorád nem is lehetne

Nagyon egészséges, vízhajtó hatású, nem mellesleg nagyon finom.

Hűsítő, könnyű epres spárgasaláta - Ennél jobb vacsorád nem is lehetne
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A színes epres spárgasaláta tele van vitaminnal, viszont nagyon alacsony a kalóriatartalma. Így akár vacsorára is tökéletes választás. Készítheted zöld vagy fehér spárgából is. Ha a zöldséget jéghideg vízbe áztatod 10-15 percre, könnyebben meg tudod hámozni.

Epres spárgasaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg fehér spárga
  • 20 dkg ruccola
  • 20 dkg eper
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál borecet
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A spárgát tisztítsd meg, az alsó fás részt távolítsd el, és pucold meg éles késsel vagy krumplihámozóval, a rügyekhez ne nyúlj. Vágd kisebb darabokra, majd rakd forrásban lévő vízbe. Dobj hozzá sót, és főzd 10-12 percig, attól függően, hogy mennyire zsenge. Szűrd le, majd öblítsd le hideg vízzel. Az epret mosd meg, csumázd le, és vágd gerezdekre.

A rukkolát tedd egy tálba, add hozzá a spárgát és az epret. Keverd össze az olívaolajat, a borecetet, a sót és a borsot, majd öntsd a zöldségre, gyümölcsre. Forgasd össze, hogy mindenhova jusson. Tedd legalább fél órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük