Puha, szaftos epres piskóta mindössze 30 perc alatt: elronthatatlan recept

Ennek a könnyű, mutatós epres piskótának senki sem tud ellenállni.

epres-piskota
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha az eperszezonban szívesen sütnél valami finomságot, jusson eszedbe ez a csodás piskóta! A puha tésztát a gyümölcs kellemesen szaftossá teszi. 

A piskótát teljes kiőrlésű lisztből is elkészítheted. A túl nagy gyümölcsöket érdemes feldarabolni. Ha a süti tetejére olvasztott csokit csorgatsz, igazán különleges desszertet kapsz.

Epres piskóta

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 40 dkg eper
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor

Sütés ideje: 45 perc

A tojásokat válaszd ketté, majd a fehérjét verd kemény habbá. A sárgákat keverd a cukorral és a vajjal habosra, majd dolgozd a fehérjéhez. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sütőport, és forgasd a vajas elegyhez.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a tésztát. Az epret mosd meg, hagyd lecsepegni, majd szórd a massza tetejére. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. A sütő ajtaját ne nyitogasd, mert a piskóta könnyen összeeshet. Mielőtt kivennéd, tűpróbával teszteld, azaz szúrj a tésztába egy hegyes kést vagy tűt. Ha nem tapad hozzá massza, elkészült.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük