Csodás epres panna cotta: nem múlthat el nélküle az eperszezon
Ha nincs időd sütni, de édességre vágysz, vesd be az epres panna cottát!

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Nyerd meg az 50x200 ezer forint egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

beauty and style

Skótkockás őszi körmök egyszerűen, 3 hétköznapi színnel »

Magas sarkú cipő pamutzoknival: egyre többen hordják így »

Gyors smink, amire hétfő reggel is lesz időd: eltünteti a hétvége nyomait »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az idény nagy kedvence az eper, ráadásul rengeteg finomság alapja lehet. Készíthetsz belőle habot, számos tortát vagy panna cottát csodás eperszósszal. Az olaszok pohárkrémje nagyon hasonlít a mi pudingunkra. Meleg napokon különösen jólesik, hisz kiváló hűsítő. Nem kell hozzá sok alapanyag, de azok mindenképpen jó minőségűek legyenek.

Hozzávalók 4 pohárhoz:

Epres panna cotta

  • 10 dkg cukor
  • 5 dl tejszín
  • 1 vaníliarúd
  • 4 lap zselatin
  • 30 dkg eper
Recept idők

Elkészítés:

A tejszínt öntsd egy lábosba, és kapard bele vaníliarúd belsejét, add hozzá a cukrot. Kis lángon forrald fel, közben többször kevergesd meg. Húzd le a tűzről, majd tedd hozzá a zselatint és a cukrot.

Hűtsd vissza szobahőmérsékletűre, töltsd poharakba, kisebb formákba, és tedd a hűtőbe dermedni legalább egy-két órára. Tálaláskor turmixold össze a kicsumázott, megtisztított epret, majd kanalazd a szószt a panna cotta tetejére.

Blog.hu ajánló