Különleges epres hajtogatott pite serpenyőben sütve - A franciák kedvence

Az epres hajtogatott pitéért a legnagyobb kánikulában is megéri bekapcsolni a sütőt.

epres-hajtogatott-pite-serpenyoben

Nyereményjáték

Nyerj 20 000 forint értékű családi belépőt a Sobri Jóska Élményparkba! (x)

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Furcsa igényeik vannak a fesztiválokon fellépő sztároknak - Ezeket kérték a VOLT fellépői! (x)

Jól jönne egy nagyobb mobilcsomag? Komoly havidíj- és készülékvásárlási kedvezmények a Telekomtól! (x)

Fesztivál az ezerarcú városban, ahová családostul is bátran mehetsz – Szuper programok várnak! (x)

Teljesen más oldalát mutatta meg Hosszú Katinka - Ilyennek látta a fotós munka közben (x)

Mit és mennyit kell inni nyáron, hogy éber és fitt maradj? Nem csak a cukormentesség a fontos! (x)

beauty and style

5 gyakorlat, ami lefaragja a külső combokra rakódott makacs zsírt »

Apró, cuki és megvédhet a bőrráktól: itthon is hozzájuthatsz »

Megőrül a néniért az internet, és te is imádni fogod a sminkjét »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A galette nem más, mint rusztikus, omlós tészta sok gyümölccsel. Abban tér el a hagyományos pitétől, hogy a szélét be kell hajtani. Amellett, hogy nagyon finom, rendkívül mutatós is. Serpenyőben sütve pedig igazán trendi. 

A galette tésztája roppant egyszerű, nem szükséges hozzá sem sütőpor, sem élesztő. Lekvárral megkenve, eperrel megszórva mennyei nyári desszert. Langyosan a legfinomabb, főleg, ha fagyit is kínálsz hozzá.

Epres hajtogatott pite

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál hideg víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

A töltelékhez

  • 35 dkg eper
  • 4 evőkanál eperlekvár
  • barna cukor

A kenéshez

  • 1 tojás

A lisztet keverd össze a sóval, a vaníliás cukorral, majd gyors mozdulatokkal morzsold össze a hideg, darabokra vágott vajjal. Ha jó morzsalékos, kanalanként rakd hozzá a tejfölt és a vizet, majd gyúrd össze. Akkor jó, ha fényes, sima és könnyen nyújtható. Ha szükséges, adj még hozzá egy evőkanál tejfölt. Csomagold folpack fóliába, és tedd egy órára a hűtőbe, hogy könnyebben tudj majd vele dolgozni.

Pihentetést követően a tésztát gyúrd át, és nyújts belőle egy körülbelül fél centi vastag kört. Rakd át egy sütőpapírra, majd kend meg az eperlekvárral úgy, hogy a szélén hagyj két-három centi üres helyet. Halmozd rá a megmosott, darabokra vágott epret, és szórd meg barna cukorral. Tedd a serpenyőbe, a szélét hajtsd fel, és kend meg a villával felvert tojással. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt.

Blog.hu ajánló