Krémes, epres Charlotte-torta babapiskótából - Gyönyörű desszert sütés nélkül
Az epres Charlotte-torta könnyed, mégis nagyon pazar.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Hullahoppozd magad karcsúra: centikben is érezni fogod a hatását »

Nagy a feneke, de így tökéletes: milliók rajonganak a 26 éves lányért »

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A Charlotte-torta a 17. század óta népszerű édesség Angliában, sőt, most már az egész világon készítik. Régen kenyérrel bélelték ki, és melegen tálalták. Ma leginkább babapiskótával és piskótatekerccsel hódít. 

Sokkal egyszerűbb és praktikusabb, ha nyáron a sütés nélküli változat mellett döntesz. A dekorálásnak csak a képzeleted szab határt, feldobhatod virággal, szalaggal, cukorkákkal.

Epres Charlotte-torta babapiskótából

Hozzávalók:

  • 50 dkg joghurt
  • 40 dkg eper
  • 25 dkg babapiskóta
  • 20 dkg cukor
  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 dkg zselatinpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés ideje: 25 perc

Először készítsd el a krémet. A joghurtot keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt a habfixálóval verd kemény habbá. A zselatint langyos vízben kezdd melegíteni, ha feloldódik, húzd le a tűzről. Arra feltétlenül figyelj, hogy ne forrjon. Keverj hozzá előbb egy-két kanál joghurtos krémet, majd forgasd össze az egésszel.

Egy lecsatolható szélű tortaforma aljára tegyél sütőpapírt, az oldalát pedig vajazd ki. A babapiskóták alját vágd le, hogy megálljanak, és béleld ki velük a formát. A közepét töltsd meg a krémmel, és a tetejére halmozd a megmosott epreket. Legalább egy éjszakára tedd a hűtőbe, hogy a torta megdermedjen. Másnap szedd le róla a formát, és díszítsd tetszés szerint.

Blog.hu ajánló