Krémes, epres Charlotte-torta babapiskótából - Gyönyörű desszert sütés nélkül

Az epres Charlotte-torta könnyed, mégis nagyon pazar.

epres-charlotte-suti

Nyereményjáték

Nyerj párkapcsolati útikalauzt! A Szexbolondok illemtana című könyvet a szabad szerelem híveinek írták

Nyerj Hírhedt diktátorok asszonyai című történelmi könyvet!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Ilyen most a jó öreg Csillebérci Szabadidő Központ – Elképesztő, hogy felújították! (x)

Így lásd el szakszerűen a sebet vagy horzsolást a gyereken - Hihetetlenül egyszerű (x)

Apró trükkök a tökéletes szelfiért - Híres női bloggereket kérdeztünk a legegyszerűbb praktikákról (x)

Az ország legjobb luxushotelje megfizethető áron a Mátrában - Nyáron kivételesen gyönyörű a táj (x)

Ilyenkor ingyenes nyáron az ország legjobb játszóparkja a kísérőknek! - Hőségben is tökéletes választás (x)

beauty and style

Sminklemosó otthon készítve: mindent leszed, és a bőröd is szeretni fogja »

A lány, aki mindig a táskájához sminkel: az összhatás tényleg elképesztő »

Elbűvölő virágkoszorúk a menyasszony hajába »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A Charlotte-torta a 17. század óta népszerű édesség Angliában, sőt, most már az egész világon készítik. Régen kenyérrel bélelték ki, és melegen tálalták. Ma leginkább babapiskótával és piskótatekerccsel hódít. 

Sokkal egyszerűbb és praktikusabb, ha nyáron a sütés nélküli változat mellett döntesz. A dekorálásnak csak a képzeleted szab határt, feldobhatod virággal, szalaggal, cukorkákkal.

Epres Charlotte-torta babapiskótából

Hozzávalók:

  • 50 dkg joghurt
  • 40 dkg eper
  • 25 dkg babapiskóta
  • 20 dkg cukor
  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 dkg zselatinpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés ideje: 25 perc

Először készítsd el a krémet. A joghurtot keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt a habfixálóval verd kemény habbá. A zselatint langyos vízben kezdd melegíteni, ha feloldódik, húzd le a tűzről. Arra feltétlenül figyelj, hogy ne forrjon. Keverj hozzá előbb egy-két kanál joghurtos krémet, majd forgasd össze az egésszel.

Egy lecsatolható szélű tortaforma aljára tegyél sütőpapírt, az oldalát pedig vajazd ki. A babapiskóták alját vágd le, hogy megálljanak, és béleld ki velük a formát. A közepét töltsd meg a krémmel, és a tetejére halmozd a megmosott epreket. Legalább egy éjszakára tedd a hűtőbe, hogy a torta megdermedjen. Másnap szedd le róla a formát, és díszítsd tetszés szerint.

Blog.hu ajánló