Eperrel töltött lágy túrógombóc - Ezekkel az arányokkal lesz tökéletes az állaga
Még finomabb lesz a túrógombóc, ha epret is rejtesz a belsejébe.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jól sikerült túrógombóc is felülmúlható. Eperrel feldobva minden eddiginél hangosabb sikerre számíthatsz. Ha teheted, zsírosabb házi túróból készítsd. 

A túrógombóc akkor az igazi, ha könnyed, és kicsit remeg. Elég egyszer ráérezni a tökéletes állagra, és utána mindig sikerülni fog. Öntettel, lekvárral vagy porcukorral megszórva is kínálhatod. 

epres-turogomboc-recept

Eperrel töltött túrógombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg eper
  • 12 dkg búzadara
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • 2 dl tejföl
  • olaj

Elkészítés ideje: 60 perc, pihentetés: 30 perc

A túrót villával nyomkodd meg, majd alaposan dolgozd össze a búzadarával, a tojások sárgájával és egy csipet sóval. A masszát pihentesd fél óráig a hűtőben, hogy a dara a nedvességtől megduzzadjon. Közben az epret csumázd ki, és mosd meg, a nagyobb szemeket vágd el.

Pihentetés után lazán keverd a túrós masszához a tojások nagyon keményre felvert habját, majd vizes kézzel formázz belőle gombócokat. Mindegyik közepébe tégy epret. Egy nagy fazékban főzz vizet. Ha lobog, dobj hozzá egy csipet sót, és rakd bele a gombócokat. Főzd körülbelül nyolc percig. Ha feljönnek a víz tetejére, vágj ketté egyet. Ha belül homogén, elkészült. Szűrd le, és csepegtesd le. A zsemlemorzsát pirítsd meg kevés olajon, és forgasd bele a gombócokat.

Blog.hu ajánló