Most már tényleg olcsó az eper

A legfinomabb eperlekvár receptje

Ilyen jó szezon már régen volt, ami az epret illeti, rengeteg termett, és isteni finom.

Nyereményjáték

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Ez a giccses ékszercsoda lesz az ősz slágere a Gucci szerint »

Ne a nőt, a hátteret figyeld! Amikor nem a modell, hanem a környezet az érdekes »

Ez lesz az egyik legdivatosabb minta? Pedig nem az ősz jutna róla eszedbe »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az isteni finom, nagy, édes, piros eprek ízét egész évben élvezheted, ha most gondoskodsz róla.

Természetesen készíthetsz kevesebbet is, az arányokat nagyjából tartsd be, ha édesszájú vagy, akkor készítsd több cukorral!

Eperlekvár

Hozzávalók:

  • 10 kg édes eper
  • 2,5 kg kristálycukor
  • 1 késhegynyi szalicil üvegenként

Elkészítés ideje:

Három és fél óra.

Elkészítés menete:

A gyümölcsöket nézd át jó alaposan, majd tisztítsd meg, csumázd ki, és darabold fel őket negyedekbe, felekbe. Szedj elő egy jó nagy fazekat, esetleg üstöt, halmozd bele a gyümölcsöt, borítsd rá a cukrot, fedd le, és hagyd így egy éjszakára. Ha eleget állt, tedd fel a tűzre, közepesnél valamivel kisebb lángon kezdd el főzni, gyakori kevergetés mellett, és néha szedd le a keletkezett habot is. Ha már szépen kezd összeállni, a nagyobb, egyben maradt gyümölcsöket egy botmixerrel pépesítsd, vagy egyben is hagyhatod, ízlésednek és hangulatodnak megfelelően.

Fertőtleníts annyi üveget, amennyibe el szeretnéd majd rakni a lekvárt, majd szedd bele a keveréket, feszíts rá egy fóliát, arra tegyél egy késhegynyi szalicilt vagy más tartósítószert, majd arra még egy réteg fóliát, és gumizd le jól, vagy tegyél rá fedőt.

Mindezek után mehet a dunsztba pár napra, utána pedig a spájz polcaira. Ha ez a műveletsor túl macerásnak tűnik, próbáld ki dzsemfixszel, úgy rövidebb ideig tart, és a végeredmény egészen hasonló lesz.

Ínycsiklandó teasütemények a friss lekvárhoz

A ropogós sütik még finomabbak, ha lekvárt adsz melléjük, próbáld ki bármelyikkel!

OLVASD EL EZT IS!

Blog.hu ajánló