A megunhatatlan, régimódi eperhab: a nagyinál pont ilyet ettél

Igazi könnyed desszert: az ellenállhatatlan eperhabot pár perc múlva már kanalazhatod is.

eperhab
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Élvezd ki, hogy itt az eperszezon! Készíts minél több finomságot az isteni gyümölcsből. Szinte biztos, hogy te is ettél gyermekkorodban eperhabot. Hozd vissza a régi ízeket! Babapiskótával rétegezve isteni poharas desszertet kapsz. Könnyen készíthetsz belőle fagyit, csak rakd jól záródó dobozban a fagyasztóba. 

Régimódi eperhab

Hozzávalók

  • 30 dkg eper
  • 10 dkg cukor
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Az epret alaposan mosd meg, villával nyomkodd szét, vagy vesd be a botmixert. A tojásfehérjéket rakd egy tálba, és géppel kezdd felverni, közben részletekben szórd hozzá a cukrot és a vaníliát. Amikor már jó kemény, add hozzá a citromlevet és a pépesített epret. Verd tovább még egy-két percig. Kanalazd poharakba, tálakba, és tedd a hűtőbe. Tálaláskor dekorálhatod friss eperrel, mentával vagy citromfűvel. 
Próbáld ki az eperhab joghurtos változatát is! Amilyen egyszerű, olyan finom. 

 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük