Pihe-puha élesztős krumplis pogácsa - Ilyen a tökéletes sós süti

Mindig jó, ha kéznél van egy bevált pogácsarecept. Süsd meg legközelebb a krumplis változatot!

Pihe-puha élesztős krumplis pogácsa - Ilyen a tökéletes sós süti
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem vitás, a sós sütik közül ez lesz az egyik nagy kedvenced! Az élesztős krumplis pogácsa rögtön puha, és napokig az is marad. Karácsonyra ünnepi kiszúrókkal még különlegesebbé teheted. Jó hír, hogy ezt a tésztát nem kell hajtogatni.

Élesztős krumplis pogácsa

Hozzávalók 30 darabhoz

  • 1 kg liszt
  • 50 dkg főtt krumpli
  • 20 dkg vaj
  • 3 dl natúr joghurt
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 kávéskanál só
  • 1 mokkáskanál cukor

Tetejére

  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, vágd kisebb darabokra, és főzd meg sós vízben 15-20 perc alatt, majd szűrd le. Még forrón törd át krumplinyomóval vagy reszeld le. A tejet langyosítsd meg, add hozzá a cukrot, morzsold hozzá az élesztőt, és futtasd fel körülbelül tíz perc alatt. Várd meg, amíg jelentősen megemelkedik, a teteje pedig habos lesz.

Rakd a langyosra hűlt krumplihoz a lisztet, a sót, az olvasztott vajat, a megkelt élesztőt és a joghurtot. Ha jól összeáll, takard le, és szobahőmérsékleten keleszd körülbelül 45 percig. Ha a duplájára nő, lisztezett gyúródeszkán nyújtsd ki két centi vastagra, és szúrd ki pogácsaszaggatóval. Rendezd a tésztát kizsírozott tepsibe, és pihentesd még 15 percig. A tetejét kend meg tojással. Tedd sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára 30-35 perc alatt.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük