Egyszerű sertésszűz paprikasalsával
Nagyon egyszerű, mégis nagyon finom fogásról van szó. Enyhén fűszeres, omlós sült hús, különleges körettel.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Inspiráló képeken a legjobb őszi szettek edzőcipővel »

Házi fátyolmaszk rizspapírból: simább, ragyogóbb bőr, pillanatok alatt »

Ha így teszel, alapozó nélkül is ragyogni fog a bőröd! Tippek egy őszinte szépségbloggertől »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szűzérme igen ízletes, nem szárad ki, de nem is zsíros hús, salátával tökéletes, könnyű vacsora.

Egyben is megsütheted, de fel is szeletelheted a húst már sütés előtt. A paprika remekül kiegészíti a hús ízét, ha nem vagy nagyétkű, nem is kell mellé más köret.

Szűzérmék paprikasalsával

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg szűzpecsenye
  • 4-5 zöldpaprika
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál méz
  • egy csokor hagyma zöldje
  • őrölt bors
  • szerecsendió

A szűzpecsenyét sózd és borsozd, majd kenegesd meg vajjal, tedd egy alufóliával bélelt tepsibe, fedd le, és told előmelegített sütőbe. 20 perc múlva nyisd szét a fóliát, és süsd még tíz percet.

A paprikát és a vöröshagymát vágd nagyon apró kockákra, a hagyma zöldjét karikázd fel, majd aprítsd még tovább. A húsból kifolyó levet keverd el kevés mézzel, fűszerezd szerecsendióval, majd ebbe keverd bele a paprikát és a hagymákat.

Blog.hu ajánló