Egyszerű, egyedényes carbonara spagetti, ami után nem kell sokat mosogatni

Ripsz-ropsz elkészül, és ha figyelsz a tészta-víz arányra, fantasztikus lesz a carbonara spagetti.

egyedenyes-carbonara-spagetti
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olaszok egyik kedvenc tésztáját, a tojásos, szalonnás carbonarát mostantól még egyszerűbben elkészítheted. Csak rakj mindent egy nagy edénybe! A tésztából kioldódó keményítőtől még krémesebb lesz a végeredmény. Nem mellékesen kevesebbet kell utána mosogatni. Ha főzés közben összetapad a tészta, feltétlenül adj még hozzá vizet. Arra is ügyelj, hogy ne ragadjanak le a hozzávalók.  

Egyedényes carbonara spagetti

Hozzávalók

  • 40 dkg spagetti
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 7 dl húsleves vagy alaplé
  • 5 szelet bacon
  • 3 db tojássárgája
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál apróra vágott bazsalikom
  • 0.5 db vöröshagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az apróra vágott húsos szalonnát süsd a zsírjára, majd szedd ki a pörcdarabokat. Mehet az edénybe az aprított vöröshagyma, kicsit később a zúzott fokhagyma, és süsd addig, amíg elkezd színesedni. Tedd hozzá a spagettit, és öntsd fel a levessel.
 

Közepes lángon főzd 15 percig, közben kevergesd, és sózd, borsozd ízlés szerint. A tojásokat verd fel villával, majd keverd össze a reszelt sajttal. A főzési idő vége felé öntsd a tésztához. Amikor a spagetti magába szívja az összes folyadékot, húzd le a tűzről, és bazsalikommal megszórva kínáld.

Az olaszok szalonnás-paradicsomos spagettije is híres. Az olasz klasszikushoz mindössze négy hozzávaló szükséges. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük