Omlós egyben sült csirke

Egy óra alatt kész nagy lakoma

Egy szép egyben sült csirke bármikor remek, legyen szó ebédről vagy pedig hétvégi lakomáról.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a változat valóban elkészül egy óra alatt, azonban egy kicsit előre kell dolgoznod, mert akkor lesz igazi, ha egy éjszakát áll a hűtőben bepácolva.

Amíg sül a hús, addig bőven elkészítheted a köretet, így tényleg egy óra alatt elkészülsz egy komplett lakomával.

Egyben sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 egész sütnivaló csirke
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 deci száraz fehérbor
  • 2 evőkanálnyi vaj
  • 2 deci víz
  • 1 evőkanálnyi szárított kakukkfű
  • 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

60 perc + egy éj.

Elkészítés menete:

A csirkét jó alaposan mosd át kívül-belül, majd dörgöld át szintén jó alaposan só, pirospaprika, egy-két gerezdnyi reszelt fokhagyma és olívaolaj keverékével, szintén kívül-belül, majd helyezd egy tálba, fedd le alufóliával, és rakd be a hűtőbe egy éjszakára. Ha letelt az éjjel, vedd ki a hűtőből, tedd egy olyan edénybe, ami használható sütőben és főzőlapon is - a legjobb a levehető nyelű serpenyő -, a sütőt melegítsd elő 235 fokra - nem, nem tévedés, tényleg ennyire -, fedd le alufóliával a serpenyőbe tett csirkét, és tedd be negyed órára.

Ha letelt a negyed óra, akkor távolítsd el a fóliát, és süsd a húst további 40 percig, ezen a hőmérsékleten. Miután ez is letelt, egy tűvel vagy villával ellenőrizd, hogy átsült-e. Ha a bőre jó ropogós, a hús pedig omlós és puha, akkor már jó. Szedd ki a serpenyőből egy tányérra, a serpenyőt pedig tedd a tűzhelyre, és közepes lángon kezdd el benne melegíteni a vajat. Amikor megolvadt, akkor add hozzá a kakukkfüvet, reszeld bele a fokhagymát, karikázd bele a vöröshagymát, és így pirítsd őket egy percig, majd öntsd fel a fehérborral. Így főzd két-három percig, majd öntsd fel a vízzel az egészet, és főzd további öt percig, időnként megkeverve. Ha ez is letelt, kész vagy mindennel, a szafttal locsold meg jól a csirkét, egyben és fogyasztás közben is.

A tökéletes grillcsirke nyomában

A legegyszerűbb ételeket is el lehet rontani, ha grillcsirkét készítenél inkább, tarts be néhány könnyű szabályt, hogy biztosra mehess!

A tökéletes grillcsirke nyomában

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük