Így készül a tökéletes tojásos nokedli
Vagyis egy friss saláta, ha valami egyszerűre, egy szaftos pörkölt, ha valami laktatóra vágysz. Három recept, plusz egy receptvideó.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Már megint egy idióta farmer, amiben csak felfázni lehet »

Disney-hercegnőnek öltözhet az ara, nemcsak annak érezheti magát »

Csodásan bánik a testével a ducinak tartott balerina »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tojásos nokedlit készíteni nem egy ördöngös feladat. Ha összedobsz hozzá egy salátát, az plusz öt percet és egy még ízletesebb ebédet jelent.

Bár főételként is fogyaszthatod, készíthetsz mellé egy ízes, szaftos pörköltet is.

Tojásos nokedli

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 8 tojás
  • 5 dkg vaj
  • só, bors ízlés szerint

Egy nagyobb méretű lábasba tegyél fel vizet forrni. Két tojást dolgozz el fél deci hideg vízzel, majd add hozzá a sóval elkevert liszthez. Lazán dolgozd össze, nem kell túlzásba vinni a kevergetést, mert csak tönkremegy a tészta. Ezután szaggasd bele a forrásban lévő vízbe - galuskaszaggatóval vagy két kanál segítségével.

Főzd addig, amíg a tészta fel nem jön a víz tetejére. Ne egyszerre főzd meg, inkább kisebb adagonként, hogy ne ragadjon össze.

Ha kész, szűrd le, és öblítsd át hideg vízzel. A vajat olvaszd meg egy nagyobb serpenyőben, és öntsd bele a galuskát. Verd fel a megmaradt tojásokat, öntsd ezeket is a serpenyőbe, és süsd át. Nem kell teljesen, mert a tűzről levéve a tészta hőjétől úgyis szárad még. Még melegen tálald.

Fejes saláta

Hozzávalók:

  • 1 fej saláta
  • csipet só
  • cukor
  • ételecet

A salátát mosd meg, majd csepegtesd le. Vágd fel vékony csíkokra, és tedd egy salátástálba. Ezután készítsd el a salátaöntetet: fél liter vízbe tegyél egy csipet sót, valamint ízlés szerint cukrot és ecetet. Öntsd rá a salátára, és tálalásig tedd a hűtőbe. Nagyon egyszerű, de tojásos nokedlihez el sem lehet képzelni jobbat!

Tejfölös csirkepörkölt

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkecomb
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • pirospaprika

Az olajat hevítsd fel, és pirítsd meg rajta az apróra vágott hagymát. Tedd bele a csirkecombot, a kicsumázott paprikát és a megtisztított paradicsomot - mindkettőt egészben. Sózd meg, majd szórd rá a pirospaprikát, keverd el, és gyorsan öntsd fel vízzel, hogy a paprika meg ne égjen. Fedő alatt főzd addig, amíg a hús meg nem puhul. Ha szükséges, pótold az elfőtt vizet, de vigyázz, hogy a végén csak annyi maradjon alatta, hogy szaftsűrűségű legyen. Ha elkészült, vedd le a tűzről, és keverd hozzá a tejfölt.

Blog.hu ajánló