Pikáns sült édesburgonyaleves - Nemcsak egészséges, finom is
A zsírgyilkos édesburgonyából egyszerűen selymes, pikáns krémlevest készíthetsz.

Pikáns sült édesburgonyaleves - Nemcsak egészséges, finom is
Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

6 könnyen kezelhető frizura, aminél előny, ha egy kicsit hullámos a hajad »

5 divatos kabátfazon, ami karcsúsít, és elfedi a pocakot »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egészséges édesburgonyáért rajonganak a diétázók, hisz alig van benne kalória. Rengeteg finomságot készíthetsz belőle: kiváló köretnek, sütinek és krémlevesnek. Utóbbit próbáld ki gyömbérrel megbolondítva is. Kínálj a tetejére sajt- vagy zöldségchipset.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg édesburgonya
  • 2 db sárgarépa
  • 8 dl víz
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 késhegynyi gyömbér
  • 1 db leveskocka
  • olivaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát és a sárgarépát pucold meg, és vágd kisebb darabokra. Rendezd a zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg olívaolajjal, szórd meg sóval és borssal, majd előmelegített sütőben, 200 fokon süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt. Amikor puha, vedd ki a sütőből, és még melegen jól nyomkodd össze.
 

Egy fazékban hevíts olívaolajat, dobd rá az aprított vöröshagymát, és dinszteld meg. Tedd hozzá a zöldségmasszát, és öntsd fel hét-nyolc deci, leveskockával elkevert, forró vízzel. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a gyömbért, és forrald össze öt-tíz perc alatt. Öntsd hozzá a tejszínt, várd meg, míg ismét felforr, és le is veheted a tűzről.

Blog.hu ajánló