Ropogósra sült édesburgonya héjába visszatöltve: finom vacsora a sütőből

Az édesburgonya sütve, önmagába visszatöltve, fetával megbolondítva ízletes és laktató vacsora, ráadásul nem a megszokott.

Édesburgonya héjába visszatöltve
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az édesburgonya héja egészséges, tele van vitaminokkal, ezért felesleges pazarlás lenne minden alkalommal kidobni. Ízletes és könnyű vacsoraételt kaphatsz, ha a batátát egészben sütöd meg, majd a belsejét fűszerekkel megbolondítva visszakanalazod a héjába. A feta remekül passzol ehhez a különleges csemegéhez.

Édesburgonya héjába visszatöltve

Hozzávalók

  • 4 db édesburgonya
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál tej
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát alaposan mosd meg, szurkáld meg helyenként villával, locsold meg kevés olívaolajjal, majd 200 fokra előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Ha kihűl, vágd félbe, és óvatosan kapard ki a belsejét. Törd össze, sózd, borsozd, majd önts hozzá kevés tejet. Dolgozd össze, és a masszát kanalazd vissza a héjakba. Morzsold rá a fetát, szórd meg aprított petrezselyemmel, és tedd vissza öt percre a sütőbe. Ízlés szerint tejföllel tálalhatod.
Chilis-mézes mázzal is készítheted az édesburgonyát, ne hagyd ki!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük