Készíts a patisszonból isteni savanyúságot: ezekre figyelj, amikor elteszed
Az ecetes, fűszeres patisszon remek savanyúság télire. Ha így készíted, tartósítószer nélkül is biztosan eláll a következő szezonig.

Készíts a patisszonból isteni savanyúságot: ezekre figyelj, amikor elteszed
Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Disney-hercegnőnek öltözhet az ara, nemcsak annak érezheti magát »

Csodásan bánik a testével a ducinak tartott balerina »

Skótkockás őszi körmök egyszerűen, 3 hétköznapi színnel »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kóstoltad már az ecetes patisszont? Kiváló savanyúság, amellyel a zöldségszegény időszakban megtörheted az uborka egyhangúságát. Az eltevéshez érdemes apró, három-hat centi átmérőjű patisszonokat választani. Ha szereted, tégy hozzá csípős paprikát is. Nagyon fontos, hogy sterilizáld az üvegeket, különben a savanyúság hamar megromlik.

Hozzávalók:

  • 2 kg patisszon
  • 4 db lilahagyma
  • 4 dkg cukor
  • 4 dkg só
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 l víz
  • 2 dl ecet
  • egész bors
Recept idők

Elkészítés:

A kis patisszonokat mosd meg, egy kicsit akár be is áztathatod. A szárrészt távolítsd el, ha kerülnek bele nagyobb darabok, vágd két-három részre. A lilahagymát pucold meg, a fűszereket mosd meg. Rendezd a patisszonokat szorosan az alaposan elmosott, sterilizált üvegekbe, majd tégy közéjük kaprot, hagymát, fokhagymát, egész borsot. 

A felöntőléhez tégy egy lábosba vizet, add hozzá a sót, az ecetet, a cukrot, majd forrald fel, közben többször kevergesd meg. Öntsd a patisszonokra, és légmentesen, tiszta csavarokkal zárd le az üvegeket. Rakd őket egy nagy edénybe, egymás mellé, majd pakold paplanok, vastag plédek közé. Törekedj arra, hogy a savanyúság minél lassabban, két-három nap alatt hűljön ki. Száraz, hűvös helyen tárold.

Blog.hu ajánló