Készíts a patisszonból isteni savanyúságot: ezekre figyelj, amikor elteszed

Az ecetes, fűszeres patisszon remek savanyúság télire. Ha így készíted, tartósítószer nélkül is biztosan eláll a következő szezonig.

Készíts a patisszonból isteni savanyúságot: ezekre figyelj, amikor elteszed
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kóstoltad már az ecetes patisszont? Kiváló savanyúság, amellyel a zöldségszegény időszakban megtörheted az uborka egyhangúságát. Az eltevéshez érdemes apró, három-hat centi átmérőjű patisszonokat választani. Ha szereted, tégy hozzá csípős paprikát is. Nagyon fontos, hogy sterilizáld az üvegeket, különben a savanyúság hamar megromlik.

Ecetes patisszon

Hozzávalók

  • 2 kg patisszon
  • 4 db lilahagyma
  • 4 dkg cukor
  • 4 dkg
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 l víz
  • 2 dl ecet
  • egész bors
Recept idők

Elkészítés:

A kis patisszonokat mosd meg, egy kicsit akár be is áztathatod. A szárrészt távolítsd el, ha kerülnek bele nagyobb darabok, vágd két-három részre. A lilahagymát pucold meg, a fűszereket mosd meg. Rendezd a patisszonokat szorosan az alaposan elmosott, sterilizált üvegekbe, majd tégy közéjük kaprot, hagymát, fokhagymát, egész borsot. 

A felöntőléhez tégy egy lábosba vizet, add hozzá a sót, az ecetet, a cukrot, majd forrald fel, közben többször kevergesd meg. Öntsd a patisszonokra, és légmentesen, tiszta csavarokkal zárd le az üvegeket. Rakd őket egy nagy edénybe, egymás mellé, majd pakold paplanok, vastag plédek közé. Törekedj arra, hogy a savanyúság minél lassabban, két-három nap alatt hűljön ki. Száraz, hűvös helyen tárold.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük