Így készül az angolok kedvenc sütije, az Eccles
Könnyű megsütni
Az apró töltött süti nem más, mint az angolok egyik kedvenc vajas tésztájú édessége, az Eccles.

Így készül az angolok kedvenc sütije, az Eccles
Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Így újítsd fel a tavalyi félcipődet, ha egy picit már megkopott! »

Ez a divatos frizura és hajfestés a legnőiesebb a szezonban »

Már megint egy idióta farmer, amiben csak felfázni lehet »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A klasszikus brit aprósüti Eccles városáról kapta a nevét, ahol a 18. század végén kezdték árusítani. Az illatos, édes, gyümölcsös finomságot bolti leveles tésztából is elkészítheted, így jelentősen csökken a munkaidő. A falatkák a sütést követő napokban még finomabbak lesznek. Áfonya helyett mazsolát is tehetsz bele.

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 50 dkg leveles teszta
  • 2 bögre áfonya
  • 6 evőkanál vaj
  • 2 citrom
  • 2 narancs
  • 1 teáskanál fahéj
  • fél teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 2 csipet őrölt szerecsendió

Tetejére

  • 1 tojásfehérje
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

A töltelékhez olvaszd fel a vajat egy kis serpenyőben közepes lángon. Add hozzá az áfonyát, a fűszereket, reszeld hozzá a citromok és a narancsok héját, majd párold tíz percig. Facsard hozzá az egyik citrom levét, és néha kevergesd meg. Hagyd kihűlni, majd pihentesd egy kicsit a hűtőben.

A leveles tésztát szobahőmérsékleten engedd fel. Semmiképpen ne rakd mikróba, mert akkor nem lesz szép réteges. Lisztezett felületen nyújtsd ki fél centi vastagra, és szaggass belőle körülbelül tíz centi átmérőjű köröket. Ezt a műveletet egy nagyobb pogácsakiszúróval vagy pohárral is elvégezheted. A közepébe kanalazz tölteléket, majd formázz a tésztából gombócokat, kicsit nyomkodd meg, és szurkáld meg a tetejét villával. Kend meg egy felvert tojással, és szórd meg cukorral. Süsd előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.

Blog.hu ajánló