Duplasajtos nyári rakott karfiol: eddig így még nem készítetted

A vitamindús duplasajtos rakott karfiol laktató, gyors fogás, nem mellesleg nagyon finom.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A karfiol C-vitaminban gazdag zöldség, így gyakori fogyasztása nagyon ajánlott. Ha duplasajtos rakott karfiolt készítesz belőle, nem fogsz mellé. Ha nem szereted a zöldség jellegzetes szagát, főzés előtt sós vízzel forrázd le. A teteje nagyon nyúlós lesz. Előételnek, könnyű főételnek, vagy sült húsokhoz köretnek is beválik.

Duplasajtos rakott karfiol

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg karfiol
  • 20 dkg sonka
  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg kemény sajt
  • 10 dkg vaj
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt szerecsendió
  • bors
  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, és sós vízben főzd roppanósra körülbelül tíz perc alatt. Ha nem teszel fedőt az edényre, főzés közben elillannak belőle a puffasztó gázok. Amikor a villa már könnyen belemegy a karfiolba, akkor jó. Szűrd le, hideg vízzel öblítsd le, majd hagyd lecsepegni.

A sonkát és a petrezselymet aprítsd fel, és a vajon pirítsd meg. Tedd bele a karfiolt is, és körülbelül öt percig párold őket együtt. A tejfölt és a krémsajtot keverd össze, majd fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Egy tűzálló tálat vajazz ki, szórd meg zsemlemorzsával, és rakd bele a sonkás karfiolt. Locsold meg a tejfölös szósszal. Reszeld a tetejére a sajtot, és előmelegített sütőben, 190 fokon 20 perc alatt süsd meg.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük