Duplasajtos amerikai makaróni
Nagyon egyszerű és finom
A duplasajtos makaróni ínycsiklandóan szaftos. Holnapra semmi sem marad belőle.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt egy felejthetetlen talkshow-ra az ország Janka nénijével! (x)

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

összesen 7 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Ez már megint mi? Félig kész sminket villantanak a lányok az Instagramon »

Egy fazon, ami mindenkinek jól áll: midi szoknyák 9 ezer forint alatt »

Ez a szezon legnőiesebb lábbelije: így viseld a bársonycsizmát »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A duplasajtos makaróni vagy mac and cheese egy igazi amerikai klasszikus. Legalább százféleképpen készíthető. Ez az egyik legegyszerűbb változat. Baconnel, hagymával, tojással még tovább gazdagíthatod. Sőt, húst és zöldséget is keverhetsz a tésztába.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg tészta
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 4 dl tej
  • 4 dkg liszt
  • 4 dkg vaj
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni. Ha lobog, dobd bele a tésztát. Főzd fogkeményre körülbelül hét-nyolc perc alatt, majd szűrd le.

Egy lábosban olvaszd meg a vajat, és szórd meg a liszttel. Kis lángon folyamatosan kevergesd pár percig. Arra ügyelj, hogy ne égjen le. Öntsd hozzá a tejet, add hozzá a mustárt, és habverővel dolgozd simára. Főzd körülbelül öt percig. Ha sűrű, reszeld bele a kétféle sajtot, szórd meg borssal, szerecsendióval. Addig kevergesd, míg meg nem olvad.

Egy tálban forgasd össze a kifőtt tésztát  és a szószt. Majd rakd bele egy vajjal kikent tűzálló edénybe. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 15-20 percig süsd. Akkor vedd ki, ha a sajt pirulni kezd.

Blog.hu ajánló