Duplasajtos amerikai makaróni
Nagyon egyszerű és finom
A duplasajtos makaróni ínycsiklandóan szaftos. Holnapra semmi sem marad belőle.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Így újítsd fel a tavalyi félcipődet, ha egy picit már megkopott! »

Ez a divatos frizura és hajfestés a legnőiesebb a szezonban »

Már megint egy idióta farmer, amiben csak felfázni lehet »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A duplasajtos makaróni vagy mac and cheese egy igazi amerikai klasszikus. Legalább százféleképpen készíthető. Ez az egyik legegyszerűbb változat. Baconnel, hagymával, tojással még tovább gazdagíthatod. Sőt, húst és zöldséget is keverhetsz a tésztába.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg tészta
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 4 dl tej
  • 4 dkg liszt
  • 4 dkg vaj
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni. Ha lobog, dobd bele a tésztát. Főzd fogkeményre körülbelül hét-nyolc perc alatt, majd szűrd le.

Egy lábosban olvaszd meg a vajat, és szórd meg a liszttel. Kis lángon folyamatosan kevergesd pár percig. Arra ügyelj, hogy ne égjen le. Öntsd hozzá a tejet, add hozzá a mustárt, és habverővel dolgozd simára. Főzd körülbelül öt percig. Ha sűrű, reszeld bele a kétféle sajtot, szórd meg borssal, szerecsendióval. Addig kevergesd, míg meg nem olvad.

Egy tálban forgasd össze a kifőtt tésztát  és a szószt. Majd rakd bele egy vajjal kikent tűzálló edénybe. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 15-20 percig süsd. Akkor vedd ki, ha a sajt pirulni kezd.

Blog.hu ajánló