Illatos diós kalács
Hétvégi desszert
Omlós édesség, ami desszertnek, leves utáni főfogásnak vagy akár reggelinek is tökéletes, készítsd el az egész család örömére!

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt egy felejthetetlen talkshow-ra az ország Janka nénijével! (x)

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

összesen 7 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Ez a szezon legnőiesebb lábbelije: így viseld a bársonycsizmát »

Csak napi 10 perc, és nem fulladsz ki: lassú jógagyakorlatokkal is lehet fogyni »

Csodásan ragyogó bőr ráncok és száraz foltok nélkül: narancsos arcpakolás házilag »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A lágy, édes tészta megtöltve a finom diós keverékkel egyszerűen felülmúlhatatlan kívánság, fogyaszthatod magában, és valamilyen lekvárral, mogyorókrémmel megkenve is.

Kakaóval is gazdagíthatod, és mazsolát is rejthetsz a tésztába, hogy még finomabb legyen.

Diós kalács

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg + 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • porcukor a darált dióhoz

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

Mivel ez kelt tészta lesz, elsőként futtasd fel az élesztőt. Ehhez a langyos tejbe morzsold bele a friss élesztőt, keverd hozzájuk a cukrot, és meleg helyen hagyd, hogy felfusson, ez körülbelül negyed órát vesz majd igénybe. Mérd ki a lisztet egy tálba, majd ha felfutott, add hozzá az élesztőt is.

Adj hozzájuk egy egész tojást, egy másik tojásnak a sárgáját, a 10 deka vajat olvasztott állapotban, a csipet sót, és folyamatosan adagolva annyi tejet, amennyit felvesz, ez lehet, hogy kicsit több vagy kicsit kevesebb lesz, mint a megadott mennyiség.

Ha jól formázható, lágy tésztát kaptál, akkor jól állsz. Fedd le egy laza szövésű konyharuhával, majd tedd meleg helyre. Amikor a kétszeresére nőtt, oszd hat egyenlő méretű részre.

A diót keverd el porcukorral, ízlésed szerinti mennyiségben, majd a maradék vajat olvaszd meg, és keverd el vele. A tészta hat részének mindegyikét nyújtsd téglalap alakúra, és kend meg a diós keverékkel. Ezután hármasával készíts belőlük fonatot, majd kend meg őket a maradék tojással. Tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, úgy, hogy egyik oldaluk a tepsi falának támaszkodjon. Ha ez is megvan, melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd benne aranybarnára a kalácsokat. 

Pompás desszertek túróból

A túrós sütiket nem lehet nem szeretni, süss te is egyet!

Blog.hu ajánló