Darabos eperlekvár tartósítószer nélkül - Ezzel a recepttel jól sikerül a befőzésed

Mentsd át az eper csodás ízét télre, főzz belőle fantasztikus lekvárt!

eperlekvar

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Káprázatos anyagokkal várja az őszt az olasz divatház »

Zsírégetés futás nélkül: intenzív edzés, amiből napi 10 perc is elég »

Körömlakkot kent a papírra: gyönyörű rajzok lettek belőle »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A házi eperlekvárnak nincs párja. Sütikbe, palacsintákba vagy kenyérre kenve is kitűnő. Ezzel az egyszerű módszerrel nem kell a kánikulában hosszú órákon át a forró tűzhely mellett ácsorognod.

Befőzés közben ügyelj arra, hogy véletlenül se kerüljön szennyeződés, morzsa a lekvárba, különben könnyen megromlik. Felbontást követően feltétlenül tartsd a hűtőben. 

Darabos eperlekvár

Hozzávalók

  • 4 kg eper
  • 1,6 kg kristálycukor
  • 1 citrom

Elkészítés ideje: 1 óra, pihentetés: 1 nap

Az egészséges eperszemeket csumázd ki, majd több vízben alaposan mosd meg. Rakd egy nagyobb fazékba, és szórd meg cukorral. Fedd le, majd hagyd állni 24 órán át. Másnap botmixerrel pépesítsd úgy, hogy nagyobb gyümölcsdarabok is maradjanak benne. Rakd a tűzhelyre, és közepes lángon, kevergetve főzd a forrástól számítva 20 percig. Közben szedd le a habját, és facsard hozzá a citrom levét.

Ha a lekvár elég sűrű, és tányérra cseppentve nem folyik szét, szedd sterilizált, felmelegített üvegekbe. A legegyszerűbben úgy tudod fertőtleníti őket, ha mosogatógépbe rakod, és 65-70 fokon lefuttatsz egy programot. A másik megoldás, hogy az üvegeket 10-15 percig főzöd egy nagy fazékban. Amikor megtöltöd őket, jól zárd le, és fordítsd fejre tíz percre. Rakd a lekvárokat plédek közé, és hagyd ott kihűlni két-három nap alatt. 

Blog.hu ajánló