Darabos eperlekvár tartósítószer nélkül - Ezzel a recepttel jól sikerül a befőzésed
Mentsd át az eper csodás ízét télre, főzz belőle fantasztikus lekvárt!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

6 könnyen kezelhető frizura, aminél előny, ha egy kicsit hullámos a hajad »

5 divatos kabátfazon, ami karcsúsít, és elfedi a pocakot »

Tüntesd el a mitesszereket egy fogkefével - Gyors és hatásos trükk »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A házi eperlekvárnak nincs párja. Sütikbe, palacsintákba vagy kenyérre kenve is kitűnő. Ezzel az egyszerű módszerrel nem kell a kánikulában hosszú órákon át a forró tűzhely mellett ácsorognod.

Befőzés közben ügyelj arra, hogy véletlenül se kerüljön szennyeződés, morzsa a lekvárba, különben könnyen megromlik. Felbontást követően feltétlenül tartsd a hűtőben. 

Darabos eperlekvár

Hozzávalók

  • 4 kg eper
  • 1,6 kg kristálycukor
  • 1 citrom

Elkészítés ideje: 1 óra, pihentetés: 1 nap

Az egészséges eperszemeket csumázd ki, majd több vízben alaposan mosd meg. Rakd egy nagyobb fazékba, és szórd meg cukorral. Fedd le, majd hagyd állni 24 órán át. Másnap botmixerrel pépesítsd úgy, hogy nagyobb gyümölcsdarabok is maradjanak benne. Rakd a tűzhelyre, és közepes lángon, kevergetve főzd a forrástól számítva 20 percig. Közben szedd le a habját, és facsard hozzá a citrom levét.

Ha a lekvár elég sűrű, és tányérra cseppentve nem folyik szét, szedd sterilizált, felmelegített üvegekbe. A legegyszerűbben úgy tudod fertőtleníti őket, ha mosogatógépbe rakod, és 65-70 fokon lefuttatsz egy programot. A másik megoldás, hogy az üvegeket 10-15 percig főzöd egy nagy fazékban. Amikor megtöltöd őket, jól zárd le, és fordítsd fejre tíz percre. Rakd a lekvárokat plédek közé, és hagyd ott kihűlni két-három nap alatt. 

Blog.hu ajánló