Darált hússal töltött padlizsán

Ahogy a görögök csinálják

A görög konyha egyik alapvetése a muszaka, amit ugyan nemcsak ők készítenek, de az övék a legjobb.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Salma Hayek elfelejtett öregedni – Iszonyat jól néz ki az új fotókon »

Komolyan ez a nadrág lesz a divat? Annyira nem tűnik jó ötletnek »

Így őrizd meg a nyári barnaságot még nagyon sokáig: bevált tippek »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A padlizsán és a fűszeres darált hús remek párost alkotnak, ha pedig még kiegészíted zöldségekkel és krumplival, majd beborítod besamellel, akkor rájössz, hogy miért is szeretik annyira ezt a fogást a hellének.

Van egyszerűbb és bonyolultabb megoldás is, kísérletezd ki a számodra leginkább megfelelőt!

Muszaka

Hozzávalók:

  • 3-4 közepes padlizsán
  • 50 dkg krumpli
  • 1 kg darált marha- vagy bárányhús
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 teáskanálnyi őrölt fahéj
  • 2 dl paradicsomlé
  • 2 evőkanálnyi sűrített paradicsom
  • 1 teáskanálnyi cukor
  • 8 tojás
  • 15 dkg reszelt parmezán
  • zsemlemorzsa
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj
  • besamel mártás

Elkészítés ideje:

120 perc.

Elkészítés menete:

Mosd át a padlizsánokat, majd vágd fel őket körülbelül fél centi széles karikákra. Ezután sózd be, és tedd őket félre pihenni. Amíg a padlizsánok pihennek, kockázd fel a hagymát, majd vékony olajon kezdd el dinsztelni. Amikor már szép üveges, add hozzá a darált húst, majd amikor már szépen elkezd pirulni, jöhet hozzá a vörösbor, a fahéj, némi só és bors, valamint a fokhagyma. Ha már majdnem kész, adj hozzá ízlésednek megfelelő mennyiségű petrezselymet, majd keverd hozzá a paradicsomlevet, a sűrített paradicsomot és a cukrot is, vedd az egészet kis lángra, és hagyd körülbelül negyed órán át így főni, időnként megkeverve. A krumplit pucold meg, és főzd félpuhára enyhén sós vízben.

Amíg fő, a tojásokat válaszd ketté, a sárgáját tedd félre, most csak a fehérjék fognak kelleni. Egy tálkába készíts zsemlemorzsát, tedd mellé a kicsit felvert fehérjéket, majd a padlizsánkarikákat mártsd meg bennük, először a fehérjében, aztán a morzsában, majd 200 fokra előmelegített sütőben süsd át őket körülbelül fél óra alatt. Amíg sülnek, készítsd el a besamel mártást is! Ha mindenki megvan, a sütőt melegítsd elő 180 fokra, majd végy elő egy - valószínűleg inkább kettő fog kelleni - tepsit, vajazd ki, és szórj az aljára zsemlemorzsát. A zsemlemorzsára tedd a felkarikázott krumplit, rá a padlizsánt, rá a húsos keveréket, majd a reszelt sajt felét. Oszlasd el az egész tetején a mártást, majd a maradék reszelt sajttal szórd meg, és told be a sütőbe, ha már szép barna a teteje, akkor elkészült.

Rakottas finomságok

A különböző ételek egymásra pakolása a világon mindenhol bevett szokás, és a végeredmény mindig finom, képes cikkünkben ilyeneket szedtünk össze.

Blog.hu ajánló