Darált hússal és gombával töltött kelbatyuk

Tejföllel az igazi

Készítsd el a gombás-húsos tölteléket, tekercseld bele a kelbe, és már sütheted is.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A töltött káposzta nagy riválisa a töltött kel, ami legalább olyan ízletes, ráadásul felhasználását tekintve is tucatnyi töltelékkel lehet gazdagítani. Mi most egy gombás-szójás megoldást kínálunk, ami túl azon, hogy finom, gyorsan elkészül.

Próbáld ki receptünket, ha szeretsz az ízekkel kísérletezni, hiszen minden mondható erre a fogásra, csak az nem, hogy mindennapi.

Töltött kel

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg zellerszál
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál víz
  • 2 evőkanál szójamártás
  • 1 közepes méretű kel
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 kávéskanál só

Szedd a kelt leveleire, majd forró vízbe dobd bele egy-két percre. Az olajat hevítsd fel, szórd rá a húst, és néhány percig süsd így. Add hozzá a feldarabolt zellerszárakat és a megtisztított, szintén apróra vágott gombát.

Folytonos kevergetés mellett süsd néhány percig, végül add hozzá a szójamártást, valamint a vízben csomómentesre kevert kukoricalisztet. Amikor besűrűsödött, húzd le a tűzről, és hagyd teljesen kihűlni.

A lecsepegtetett levelekre kanalazd rá a tölteléket, és göngyöld be. Ha nem elég szorosak, rögzítsd őket cérnával. Tedd őket egy kiolajazott tepsibe, és 15-20 perc alatt süsd készre. Ízlésed szerint tejföllel tálald.

14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

kelkaposzta lead
  • egytálétel
  • rakott zöldség

Rakott kel, ahogyan anyukád csinálta

Ezt is szeretjük