Rakott krumpli darált hússal

Így még finomabb lesz

Egy kis csavar a rakott krumplin: darált hússal és sok-sok sajttal még ízletesebb, mint a hagyományos.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha egyszer kipróbálod a darált húsos rakott krumplit, lehet, hogy utána csak így készíted. A végeredmény sokkal lágyabb és könnyebb lesz.

Darált húsos rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 30 dkg darált hús
  • 20 dkg majonéz
  • 15 dkg trappista sajt
  • 2,5 dl tej
  • 8 tojás
  • 4 dl tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál búzafinomliszt
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit és a tojásokat mosd meg, és főzd meg héjastul. Hagyd kihűlni, majd hámozd meg őket, és karikázd is fel. Ehhez használhatsz tojásszeletelőt. Közben kevés olajon süsd üvegesre az apróra vágott hagymát, majd mehet bele a hús, amit fehéredésig süss. Utána sózz, borsozz ízlés szerint. A tejet, a tejfölt, a majonézt, a mustárt egy kevés liszttel keverd csomómentesre, és öntsd a darált húshoz, majd főzd tíz percig.

Egy jénai tálat kenj ki egy pár cseppnyi olajjal, és rétegezd bele a hozzávalókat. Alulra rakj egy sor krumplit, azt sózd meg, jöhet egy réteg hús, arra a tejfölös öntet fele, majd megint krumpli, és a tetejére vastagon a tejfölös keverék, végül pedig szórd meg reszelt sajttal jó gazdagon. Tedd egy előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon addig, amíg a sajt szépen megpirul.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük