Darált húsos rakott karfiol dupla adag sajttal sütve - Kiadós és szaftos
A karfiol nemcsak rántva vagy levesnek finom, ízletes rakottast is készíthetsz belőle.

Darált húsos rakott karfiol dupla adag sajttal sütve - Kiadós és szaftos
Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

5 divatos kabátfazon, ami karcsúsít, és elfedi a pocakot »

Tüntesd el a mitesszereket egy fogkefével - Gyors és hatásos trükk »

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egészséges, vitaminban és ásványi anyagokban gazdag karfiolból is süthetsz nagyon izgalmas, laktató egytálételt. Darált hússal kiegészítve, kétféle sajttal a tetején, kiváló fogás ebédre vagy vacsorára, ráadásul a szaftos ételek kedvelői is elégedettek lehetnek, ha megkóstolják.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált hús
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1 db karfiol
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 dl tejföl
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt mosd meg, és szedd rózsáira. Rakd forrásban lévő vízbe, és főzd öt percig. Fontos, hogy ne legyen kemény, de ne is essen szét. Szűrd le, majd hideg vízzel öblítsd le. A hagymát vágd apróra, és dinszteld meg kevés olajon. Tedd hozzá a darált húst, kevergesd fehéredésig, majd sózd, borsozd ízlés szerint, és szórd meg pirospaprikával. Fedő alatt párold 15-20 percig, ha kell, önts alá kevés vizet.

 

Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, szórd meg zsemlemorzsával, rakd ki a karfiol felével, sózd meg, és terítsd be a darált hússal. Nyugodtan locsold rá a szaftot is. A tetejét borítsd be a megmaradt karfiollal, és sózd meg ezt a réteget is. Öntsd rá a tejfölt, majd szórd meg a kétféle reszelt sajttal. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon 30 perc alatt, vagy amíg a teteje szép piros nem lesz.

Blog.hu ajánló