Darált húsos rakott karfiol dupla adag sajttal sütve - Kiadós és szaftos

A karfiol nemcsak rántva vagy levesnek finom, ízletes rakottast is készíthetsz belőle.

Darált húsos rakott karfiol dupla adag sajttal sütve - Kiadós és szaftos
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egészséges, vitaminban és ásványi anyagokban gazdag karfiolból is süthetsz nagyon izgalmas, laktató egytálételt. Darált hússal kiegészítve, kétféle sajttal a tetején, kiváló fogás ebédre vagy vacsorára, ráadásul a szaftos ételek kedvelői is elégedettek lehetnek, ha megkóstolják.

Darált húsos rakott karfiol

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg darált hús
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1 db karfiol
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 dl tejföl
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt mosd meg, és szedd rózsáira. Rakd forrásban lévő vízbe, és főzd öt percig. Fontos, hogy ne legyen kemény, de ne is essen szét. Szűrd le, majd hideg vízzel öblítsd le. A hagymát vágd apróra, és dinszteld meg kevés olajon. Tedd hozzá a darált húst, kevergesd fehéredésig, majd sózd, borsozd ízlés szerint, és szórd meg pirospaprikával. Fedő alatt párold 15-20 percig, ha kell, önts alá kevés vizet.

 

Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, szórd meg zsemlemorzsával, rakd ki a karfiol felével, sózd meg, és terítsd be a darált hússal. Nyugodtan locsold rá a szaftot is. A tetejét borítsd be a megmaradt karfiollal, és sózd meg ezt a réteget is. Öntsd rá a tejfölt, majd szórd meg a kétféle reszelt sajttal. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon 30 perc alatt, vagy amíg a teteje szép piros nem lesz.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük