Darált húsos rakott cukkini dupla adag, nyúlós sajttal a tetején

A nagy melegben a rakott cukkini sokkal jobban esik, mint a nehéz, zsíros ételek.

rakott-cukkini-recept
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ízletes rakott cukkinitól biztosan jóllaksz, ráadásul zöldség- és húsimádókat egyaránt megvendégelhetsz vele. Belül szaftos, a vastag, nyúlós sajtréteg pedig külön csábító. Ha ezt az egytálételt választod, kevés munkával megúszod a főzőcskézést. 

Ne fóliázd le a tepsit, mert így kevesebb levet ereszt a cukkini, és félig roppanós marad. Mivel a zöldség nem túl karakteres, érdemes fokhagymával feldobni.

Darált húsos rakott cukkini

Hozzávalók: 

  • 80 dkg cukkini
  • 50 dkg darált hús
  • 15 dkg trappista sajt
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 6 dl főzőtejszín
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés ideje: 45 perc

A cukkinit mosd meg, és vágd vékony karikákra. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon pirítsd meg. Dobd rá a húst, és kevergesd fehéredésig, majd fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, zúzott fokhagymával. Öntsd hozzá a tejszínt, és fedő alatt párold tíz percig.  

Vajazz ki egy tűzálló tálat, majd béleld ki cukkinival, öntsd rá a tejszínes, húsos masszát. Fedd be a maradék zöldséggel, és reszeld a tetejére a kétféle sajtot. Előmelegített, 180 fokos sütőben süsd 25 percig. Amikor a sajt elolvad és megpirul, ki is veheted a sütőből. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük