Darált húsos rakott cukkini dupla adag, nyúlós sajttal a tetején
A nagy melegben a rakott cukkini sokkal jobban esik, mint a nehéz, zsíros ételek.
Az ízletes rakott cukkinitól biztosan jóllaksz, ráadásul zöldség- és húsimádókat egyaránt megvendégelhetsz vele. Belül szaftos, a vastag, nyúlós sajtréteg pedig külön csábító. Ha ezt az egytálételt választod, kevés munkával megúszod a főzőcskézést.
Ne fóliázd le a tepsit, mert így kevesebb levet ereszt a cukkini, és félig roppanós marad. Mivel a zöldség nem túl karakteres, érdemes fokhagymával feldobni.
Darált húsos rakott cukkini
Hozzávalók:
- 80 dkg cukkini
- 50 dkg darált hús
- 15 dkg trappista sajt
- 15 dkg füstölt sajt
- 6 dl főzőtejszín
- 1 vöröshagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés ideje: 45 perc
A cukkinit mosd meg, és vágd vékony karikákra. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon pirítsd meg. Dobd rá a húst, és kevergesd fehéredésig, majd fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, zúzott fokhagymával. Öntsd hozzá a tejszínt, és fedő alatt párold tíz percig.
Vajazz ki egy tűzálló tálat, majd béleld ki cukkinival, öntsd rá a tejszínes, húsos masszát. Fedd be a maradék zöldséggel, és reszeld a tetejére a kétféle sajtot. Előmelegített, 180 fokos sütőben süsd 25 percig. Amikor a sajt elolvad és megpirul, ki is veheted a sütőből.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció