Vaníliás darafelfújt a nagyi konyhájából

Régi kedvenc édesszájúaknak

A roppant könnyű édességet lekvárral, csokival vagy fahéjjal még finomabbá teheted.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Alföldi Róbert a komédiában is a bánatot látja - Zseniális gárdával játszik a Vízkeresztben (x)

Ingyenes lesz a Velencei-tó fesztiválja! Ekkor érdemes a strandra menni (x)

Nagy név érkezik Budapestre: a szeptemberi Balkán Partyra már most fogynak a jegyek! (x)

Az ország legjobb luxushotelje a Mátrában - High-tech eszközök, lebilincselően tiszta levegő (x)

Az avokádós smoothie segíti a gondolkodást és a döntéshozatal folyamatait - Ezért idd őket nyáron! (x)

beauty and style

Hogyan kell tisztítani a hajvasalót? A hajad megköszöni, ha megteszed »

3 dolog, amit tudnod kell, mielőtt megveszel egy overallt »

A nyár legszebb körömmatricái: most az etno minta a divat »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gyermekkorodban egész biztos, hogy te is ettél darafelfújtat a nagyinál. Ha ízlett, idézd fel a régi ízeket! Ha nem tartozott a kedvenceid közé, akkor is megér egy újabb próbát. Kard Éva receptje levesz a lábadról.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 12 dkg búzadara
  • 8 dkg cukor
  • 7 dl tej
  • 6 dkg vaj
  • 5 dkg mazsola
  • 3 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 babapiskóta
  • reszelt citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd a tejet egy serpenyőbe, majd add hozzá a cukor felét és a búzadarát. Állandóan kevergetve főzd jó sűrűre. Vedd le a tűzről, rakd hozzá a vajat, a vaníliás cukrot, a tojássárgát, a reszelt citromhéjat és a mazsolát. Közben a kevergetést ne hagyd abba. A fehérjét a maradék cukorral verd kemény habbá. Fokozatosan, óvatosan forgasd a masszához.

A babapiskótát morzsold össze, és szórd meg vele a kivajazott felfújtformákat vagy egy kisebb tepsit. Öntsd bele a masszát. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd körülbelül fél óra alatt szép aranybarnára. Ha kész, szórd meg ízlés szerint porcukorral, majd lekvárral meglocsolva kínáld.

Blog.hu ajánló