Vaníliás darafelfújt a nagyi konyhájából

Régi kedvenc édesszájúaknak

A roppant könnyű édességet lekvárral, csokival vagy fahéjjal még finomabbá teheted.

Nyereményjáték

Nyerj 10 ezer forintos utalványt a Vision Expressbe! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világot egy másik szemszögből!

Nyerd meg a Cake Shop megálmodójának mesés receptekkel teli könyvét!

összesen 4 db játék

Ez is érdekelhet

Molnár Piroska igazi maffiavezér - Ilyen, amikor féltő és uralkodó férfibőrbe bújik (x)

Színezüst és -arany körömékszerek, különleges mintákkal 4500 forinttól - Gyönyörű és tartós manikűr 2 perc alatt! (x)

Folyton levert, fáradt vagy? Állandó éhség gyötör? - Candida állhat a háttérben! (x)

Emlékszel még Janikovszky Éva meséire? Most együtt élvezhetitek a gyerekeddel (x)

Ezek a színek pezsdítik fel a tavaszi-nyári szezont - Mutatjuk a legújabb sminktrendeket! (x)

beauty and style

Farmercipők és -szandálok: imádjuk az új trendet »

Képeken a szezon legdivatosabb viharkabátjai: így viseld! »

Mi a horoszkópod? Ilyennek látja személyiségedet a sminkes »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gyermekkorodban egész biztos, hogy te is ettél darafelfújtat a nagyinál. Ha ízlett, idézd fel a régi ízeket! Ha nem tartozott a kedvenceid közé, akkor is megér egy újabb próbát. Kard Éva receptje levesz a lábadról.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 12 dkg búzadara
  • 8 dkg cukor
  • 7 dl tej
  • 6 dkg vaj
  • 5 dkg mazsola
  • 3 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 babapiskóta
  • reszelt citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd a tejet egy serpenyőbe, majd add hozzá a cukor felét és a búzadarát. Állandóan kevergetve főzd jó sűrűre. Vedd le a tűzről, rakd hozzá a vajat, a vaníliás cukrot, a tojássárgát, a reszelt citromhéjat és a mazsolát. Közben a kevergetést ne hagyd abba. A fehérjét a maradék cukorral verd kemény habbá. Fokozatosan, óvatosan forgasd a masszához.

A babapiskótát morzsold össze, és szórd meg vele a kivajazott felfújtformákat vagy egy kisebb tepsit. Öntsd bele a masszát. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd körülbelül fél óra alatt szép aranybarnára. Ha kész, szórd meg ízlés szerint porcukorral, majd lekvárral meglocsolva kínáld.