A legfinomabb cukormentes eperlekvár receptje
Hagyd a bolti, cukorral teletömött változatokat!
Az eper a jó idő egyik legbiztosabb és legédesebb jele. A ragyogó piros gyümölcs bőven elegendő cukrot tartalmaz ahhoz, hogy felesleges adalékanyagok nélkül is igazán finom lekvár lehessen belőle.
Süteményekbe, vagy rájuk is zseniális megoldás ez a lekvár, de a reggeli pirítósnak sem áll rosszul.
Eperlekvár
Hozzávalók:
- 2 kg eper
- 10 g pektin
Elkészítés ideje:
70 perc
Elkészítés menete:
Nos, nem lesz nehéz dolgod, ahogyan azt a hozzávalók számából is sejtheted. A lekvárhoz egyszerűen csak mosd át jó alaposan az epreket, szárazd le, majd darabold egységes méretű, apró részekre. Fontos, hogy minden benyomódást, elszineződést távolíts el.
Ha ezzel megvagy, vedd elő a kedvenc lekvárfőző lábasodat és halmozd bele a feldarabolt gyümölcsöt. Egy egészen vékony réteg vízen, ami épphogy beszínezi a lábas alját, alacsony lángon kezdd el főzni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Figyelj, hogy ne égesd oda a keveréket a lábasban, kevergesd át időnként, majd amikor már forr, 10 percig hagyd még a tűzön, az utolsó öt percben szórd a tetejére a pektin, keverd el alaposan, majd vedd le a tűzről. Frissen fertőtlenített dunsztosüvegbe tedd be a lekvárt, zárd le jó alaposan, fejjel lefele tedd öt percre valahova, aztán mehet is az éléskamrába.
Sütésmentes desszertek a lekvár mellé
Ne kapcsold be a sütőt, csak élvezd az édes ízeket!
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- ribizli
Könnyű és isteni finom! Ribizlitorta sütés nélkül
- muffin
- édességek
A legfinomabb málnás muffin receptje: csak 20 perc, és kész
- tojás
- cukor