Puha, illatos, cukkinis-fahéjas kevert süti: csak keverj össze mindent

A cukkinitől fantasztikusan puha, lágy lesz az egyszerű fahéjas kevert, és biztosan nem szárad ki hosszú ideig.

fahejas-cukkinis-suti
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A cukkini annyiféleképpen felhasználható, ám talán arra nem is gondoltál eddig, hogy még sütibe is tökéletes. Bár elsőre talán furcsának tűnhet, de amint megkóstolod, beleszeretsz. Mivel az íze semleges, nem is fogod érezni, különben is a fűszerek dominálnak benne. Jól csomagolható, így tízóraira, kirándulásra is remek választás. 

Cukkinis, fahéjas kevert süti

Hozzávalók

Cukkinis-fahéjas kevert

  • 40 dkg cukkini
  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg dió
  • 4 db tojás
  • 2.5 dl olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, és reszeld le. A tojásokat üsd egy tálba, keverd ki a cukorral, majd öntsd hozzá az olajat. Szórd hozzá a fahéjat, a szegfűszeget, a vaníliát, majd mehet hozzá a kinyomkodott, reszelt cukkini. A kis darabokra vágott diót vegyítsd a liszttel, a sütőporral, és forgasd a tojásos elegyhez.
 

Alaposan keverd össze a masszát, majd egyengesd zsírral kikent, liszttel megszórt tepsibe. Süsd meg 170 fokon 30 perc alatt, és teszteld a tésztát tűpróbával. Ha a sütibe szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből. 
A mákos-almás süti is remek választás, ráadásul cukor és liszt nélkül készül. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük