5 felháborítóan csokoládés desszert

Vigyázat, nagyon finom édességek receptjeit olvashatod! Hidd el, ezekért a finomságokért megéri bűnözni, és felfüggeszteni a fogyókúrádat!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Brownie

Hozzávalók:

  • 40 dkg minimum 50%-os étcsokoládé
  • 30 dkg cukor
  • 250 g vaj
  • 6 tojás
  • 10 dkg liszt
  • egy marék mogyoró vagy dió

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A vajat olvaszd meg, majd keverd habosra a cukorral. A csokoládét vízfürdőben olvaszd fel.

Add a vajas cukorhoz a tojássárgáját, a lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét, majd az olvadt csokoládét. A végén pedig az apró darabokra tört mogyorót vagy diót.

Keverd simára a tésztát. Kivajazott, kilisztezett tepsibe töltsd, körülbelül kétharmadig, told a sütőbe, és süsd 40 percig. Nem baj, ha a közepe egy kicsit krémes marad. Lazán felvert tejszínhabbal vagy vaníliafagyival tálald.

Csokoládéhab

Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dl tejszín
  • 4 tojásfehérje
  • 5 dkg porcukor

Törd darabokra a csokoládét, majd vízfürdő felett olvaszd fel egy kevés tejszínnel. A tojásfehérjét verd kemény habbá. Az olvadt csokoládét keverd össze a maradék tejszínnel és a porcukorral, majd nagyon óvatosan forgasd bele a tojáshabot. Kanalazd poharakba vagy csészékbe, és tedd hűtőbe egy órára. Tálalásnál reszelj rá csokoládét. Rétegezhetsz közé gyümölcsöt is.

Francia csokoládétorta

Hozzávalók:

  • 25 dkg minimum 50%-os étcsokoládé
  • 25 dkg vaj
  • 11 dkg porcukor
  • 5 cent Grand Marnier
  • 5 tojás
  • 1 evőkanál liszt

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A csokoládét vízfürdő felett olvaszd fel, majd keverd bele a vajat. A tojások sárgáját keverd el a likőrrel, majd add hozzá a cukrot és a lisztet. Keverd össze a csokimasszával. Verd fel a tojásfehérjét, és forgasd a tésztához. Töltsd zárt tortaformába, ugyanis olyan tepsibe kell tenni, aminek az aljára egy ujjnyi vizet öntesz. 30-35 percig süsd.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Pikáns párolt körte csokoládémártással

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 5 cent vilmoskörte likőr
  • 4 körte
  • 1 dl vörösbor
  • ánizs és szegfűszeg
  • egy evőkanál cukor

A körtéket nagyon óvatosan hámozd meg úgy, hogy a száruk megmaradjon. Keverd össze a bort 6 deci vízzel és a fűszerekkel valamint a cukorral, majd kezdd el melegíteni. Ha forr a víz, állítsd bele a körtéket, és párold őket 20 percig. Közben készítsd el az öntetet. Vízfürdőben olvaszd fel a csokoládét a tejszínnel, a végén keverd bele a likőrt. A körtéket óvatosan emeld ki a lábasból, állítsd tányérra, és öntsd nyakon az öntettel.

Ezt is szeretjük