5 felháborítóan csokoládés desszert
Vigyázat, nagyon finom édességek receptjeit olvashatod! Hidd el, ezekért a finomságokért megéri bűnözni, és felfüggeszteni a fogyókúrádat!
Brownie
Hozzávalók:
- 40 dkg minimum 50%-os étcsokoládé
- 30 dkg cukor
- 250 g vaj
- 6 tojás
- 10 dkg liszt
- egy marék mogyoró vagy dió
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A vajat olvaszd meg, majd keverd habosra a cukorral. A csokoládét vízfürdőben olvaszd fel.
Add a vajas cukorhoz a tojássárgáját, a lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét, majd az olvadt csokoládét. A végén pedig az apró darabokra tört mogyorót vagy diót.
Keverd simára a tésztát. Kivajazott, kilisztezett tepsibe töltsd, körülbelül kétharmadig, told a sütőbe, és süsd 40 percig. Nem baj, ha a közepe egy kicsit krémes marad. Lazán felvert tejszínhabbal vagy vaníliafagyival tálald.
Csokoládéhab
Hozzávalók:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 dl tejszín
- 4 tojásfehérje
- 5 dkg porcukor
Törd darabokra a csokoládét, majd vízfürdő felett olvaszd fel egy kevés tejszínnel. A tojásfehérjét verd kemény habbá. Az olvadt csokoládét keverd össze a maradék tejszínnel és a porcukorral, majd nagyon óvatosan forgasd bele a tojáshabot. Kanalazd poharakba vagy csészékbe, és tedd hűtőbe egy órára. Tálalásnál reszelj rá csokoládét. Rétegezhetsz közé gyümölcsöt is.
Francia csokoládétorta
Hozzávalók:
- 25 dkg minimum 50%-os étcsokoládé
- 25 dkg vaj
- 11 dkg porcukor
- 5 cent Grand Marnier
- 5 tojás
- 1 evőkanál liszt
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A csokoládét vízfürdő felett olvaszd fel, majd keverd bele a vajat. A tojások sárgáját keverd el a likőrrel, majd add hozzá a cukrot és a lisztet. Keverd össze a csokimasszával. Verd fel a tojásfehérjét, és forgasd a tésztához. Töltsd zárt tortaformába, ugyanis olyan tepsibe kell tenni, aminek az aljára egy ujjnyi vizet öntesz. 30-35 percig süsd.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Pikáns párolt körte csokoládémártással
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 5 cent vilmoskörte likőr
- 4 körte
- 1 dl vörösbor
- ánizs és szegfűszeg
- egy evőkanál cukor
A körtéket nagyon óvatosan hámozd meg úgy, hogy a száruk megmaradjon. Keverd össze a bort 6 deci vízzel és a fűszerekkel valamint a cukorral, majd kezdd el melegíteni. Ha forr a víz, állítsd bele a körtéket, és párold őket 20 percig. Közben készítsd el az öntetet. Vízfürdőben olvaszd fel a csokoládét a tejszínnel, a végén keverd bele a likőrt. A körtéket óvatosan emeld ki a lábasból, állítsd tányérra, és öntsd nyakon az öntettel.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény