Isteni csokiszalámi aszalt gyümölcsökkel
Mutatós és nagyon finom
A csokiszalámit villámgyorsan összeállíthatod, de hamar el is fog fogyni.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha egy kicsit variálsz a hagyományos kókuszgolyó összetételén és összeállításán, egy tipikusan mediterrán édességet kapsz. A csokiszalámit a portugálok borral, az olaszok rummal vagy amarettóval készítik. Külföldön teljesen úgy csomagolják, mintha egy fehér penésszel bevont szalámi lenne. Tisoczki Aliz receptje az egyik legfinomabb.

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 35 dkg keksz
  • 25 dkg csokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vegyes aszalt gyümölcs
  • 10 dkg mandula
  • 7 dkg dió
  • 7 dkg pisztácia
  • 0,5 dl rum
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábasban kis lángon olvaszd össze a vajat, a jó minőségű csokit, és add hozzá a cukrot. Keverd el jó alaposan. Majd szórd bele a magvakat, az aszalt gyümölcsöket, a nagyobb darabokra tört kekszet és a sót. Az alkoholt se felejtsd ki, ha szereted. Dolgozd jól össze.

Halmozd a masszát alufóliára, és készíts hengert belőle. Jól csomagold be, és pihentesd a fagyasztóban pár órát, végül forgasd porcukorba, és csomagold újra alufóliába vagy zsírpapírba. Hetekig eláll a hűtőben, ha villámgyorsan el nem fogy.

Blog.hu ajánló