Krémes, tejszínes amerikai csokis pite
Pillanatok alatt elfogy
Vigyázz, ez a csokis pite függőséget okozhat! Nem véletlen, hogy Amerikában nagy kedvenc.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

Képeken a H&M Erdem kollekciója! Csodás dizájner darabok »

Nem is gondolnád, milyen nőies lehet a fekete rúzs! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csokis pite krémje a tejszíntől kellemesen lágy és ellenállhatatlanul finom lesz. Ráadásul másnap átmelegítve olyan, mintha frissen készült volna. Tálaláskor rakhatsz még rá tejszínhabot vagy vaníliafagylaltot. Racsits Katalin receptjét minden édesszájú jól elteszi majd.

Hozzávalók 12 szelethez:

Tészta

  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál víz

Töltelék

  • 25 dkg tejcsoki
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál meggylikőr
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a vajat keverd habosra a porcukorral és egy csipet sóval. Szitáld hozzá a lisztet, majd add hozzá a tojássárgákat, valamint a hideg vizet, és alaposan dolgozd össze. Takard le, és fél órára tedd a hűtőbe. Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen nyújtsd a piteformánál kicsit nagyobb körré. Simítsd a kivajazott formába, a peremét kissé nyomkodd meg, az alját pedig szurkáld meg. Pihentesd újabb 15 percig, majd süsd 180 fokos sütőben fél óráig, és hagyd kihűlni.

A krémhez aprítsd fel a kétféle csokoládét, a vajat vágd kockára. Főzd fel a tejszínt a porcukorral és egy csöpp sóval, majd vedd le a tűzről. Add hozzá a csokoládékat, a vajat, és folyamatosan kevergetve olvaszd fel. Végül öntsd hozzá a tejet, és ízesítsd a likőrrel. Kevergesd addig, amíg szép fényes krémet nem kapsz, majd öntsd a csokis keveréket a tésztára, és hagyd megszilárdulni.

Blog.hu ajánló