Extrapuha csokis piskótatekercs
Így tekerd fel, hogy ne essen szét
Isteni csokis piskótatekercs, amit nem is olyan nehéz elkészíteni.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Egy szemöldöke van a modellnek, de így is imádja a szakma - Neked is tetszeni fog »

Minden őszi divatfotón felbukkan ez a sapka: te is viselni fogod? »

Isteni puding, ami nem hogy hizlal, de egyenesen fogyaszt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Félsz a piskótatekercs készítésétől? Attól tartasz, hogy nem lesz elég finom a tészta, esetleg összetörik? Nem tudod, hogy tekerd fel? Most segítünk!

Hozzávalók 6 személyre:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 14 dkg kristálycukor
  • 14 dkg liszt
  • 14 dkg vaj
  • 7 db tojás
  • 1 csipet só
  • 0,5 csomag sütőpor
  • sárgabarackdzsem
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd fel a csokoládét és a vajat. Válaszd szét a tojásokat. Az egyik edényben verd keményre a fehérjét egy csipet sóval. Akkor megfelelő keménységű a hab, ha felfordítod az edényt, és az nem akar belőle kifolyni. Egy másik tálban a tojássárgákat keverd szinte fehéredésig a cukorral, majd öntsd hozzá a vajas csokit. Mehet bele szép lassan az átszitált, sütőporral összekevert liszt is. Ha már homogén a massza, dolgozd bele nagyon óvatos mozdulatokkal a tojásfehérjét.

Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és oszlasd el rajta egyenletesen a masszát. A piskótát mindig előmelegített sütőbe tedd, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. A tésztának puhának kell maradnia a tekeréshez. Még melegen kend meg lekvárral, majd egy vizes konyharuha vagy sütőpapír segítségével tekerd fel. Így kisebb a törés kockázata. Hagyd a konyharuhában, és tedd hűtőbe, hogy megmaradjon a formája.

Blog.hu ajánló