Extrapuha csokis piskótatekercs
Így tekerd fel, hogy ne essen szét
Isteni csokis piskótatekercs, amit nem is olyan nehéz elkészíteni.

Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

A legszebb körömminták ősz végére, tél elejére: magadnak is elkészítheted »

Kényeztető fürdőbomba házilag: hideg, téli estéken a legjobb barátod lesz »

Bombabiztos módszer a csizma szagtalanítására: csak 2 dolog kell hozzá »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Félsz a piskótatekercs készítésétől? Attól tartasz, hogy nem lesz elég finom a tészta, esetleg összetörik? Nem tudod, hogy tekerd fel? Most segítünk!

Hozzávalók 6 személyre:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 14 dkg kristálycukor
  • 14 dkg liszt
  • 14 dkg vaj
  • 7 db tojás
  • 1 csipet só
  • 0,5 csomag sütőpor
  • sárgabarackdzsem
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd fel a csokoládét és a vajat. Válaszd szét a tojásokat. Az egyik edényben verd keményre a fehérjét egy csipet sóval. Akkor megfelelő keménységű a hab, ha felfordítod az edényt, és az nem akar belőle kifolyni. Egy másik tálban a tojássárgákat keverd szinte fehéredésig a cukorral, majd öntsd hozzá a vajas csokit. Mehet bele szép lassan az átszitált, sütőporral összekevert liszt is. Ha már homogén a massza, dolgozd bele nagyon óvatos mozdulatokkal a tojásfehérjét.

Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és oszlasd el rajta egyenletesen a masszát. A piskótát mindig előmelegített sütőbe tedd, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. A tésztának puhának kell maradnia a tekeréshez. Még melegen kend meg lekvárral, majd egy vizes konyharuha vagy sütőpapír segítségével tekerd fel. Így kisebb a törés kockázata. Hagyd a konyharuhában, és tedd hűtőbe, hogy megmaradjon a formája.

Blog.hu ajánló