Csokis, rumos gesztenyegolyók sütés nélkül: villámgyors édesség

Nincs kifogás, a sütés nélküli, csokis-rumos gesztenyegolyók biztosan beleférnek az idődbe!

Csokis, rumos gesztenyegolyók sütés nélkül: villámgyors édesség
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Azt sem tudod, hol a fejed, mégis valami finom édességgel kell előrukkolnod? A csokis-rumos gesztenyegolyók időszűkében kihúznak a bajból. A könnyű desszertet dekorcukrokkal nagyon tetszetőssé varázsolhatod. A golyók közepébe rejthetsz meggyet vagy aszalt szilvát.

Csokis, rumos gesztenyegolyók

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 25 dkg darált keksz
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 12 dkg étcsoki
  • 8 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 4 evőkanál rum
  • 2 evőkanál kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A gesztenyepürét villával jól nyomkodd meg, keverd össze a puha vajjal, a rummal és a porcukorral, majd add hozzá a kakaót. Végül tedd hozzá több részletben a kekszet. Annyit rakj hozzá, hogy könnyen formázható masszát kapj.

Tedd fagyasztóba öt percre, majd nedves kézzel formálj belőle tetszőleges nagyságú golyókat. A mázhoz az étcsokit gőz felett olvaszd fel, majd mártsd a golyókat a forró bevonóba. Rakosgasd sütőpapírral leterített tálcára, és várd meg, hogy megdermedjenek.

Ezt is szeretjük