Fantasztikus csokis nápolyi házi krémmel
Szerezz be egy nagy csomag ostyát, és percek alatt készíts belőle ropogós csokis nápolyit!
A csokis nápolyi az egyik legkedveltebb édesség. Gyerekek és felnőttek is szívesen ropogtatják. A dió helyett mogyorókrémet, mandulát és kávét is keverhetsz a töltelékbe. Légmentesen záródó dobozban sokáig friss maradna, ha el nem fogyna egy nap alatt.
Csokis nápolyi
Hozzávalók 24 szelethez
- 5 ostyalap
- 20 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 10 dkg étcsoki
- 5 dkg dió
- 2 tojás
Elkészítés:
Tördeld egy lábosba a csokit, és vízgőz felett vagy kis lángon olvaszd fel, add hozzá a tojást és a cukrot. Folyamatosan kevergesd. Ha rottyan egyet, és besűrűsödik, vedd le a tűzről, dolgozd hozzá a vajat és a diót. Akkor jó, ha homogén, és krémes az állaga.
Töltsd meg az ostyalapokat a csokis masszával. A tetejére már ne kenj krémet, viszont tégy rá egy nehezéket. Rakd a hűtőbe legalább egy éjszakára. Utána már szépen tudod szeletelni a házi nápolyit a neked tetsző formára.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept