Házi csokis minyon - Így készíthetsz tökéletes mázat

Az apró, színes, krémmel töltött piskóta generációk kedvence. A csokis minyon különösen népszerű.

Nyereményjáték

Nyerd meg Sákovics Diana Hol rontom el? című pszichológiai könyvének dedikált példányát!

Nyerj párkapcsolati útikalauzt! A Szexbolondok illemtana című könyvet a szabad szerelem híveinek írták

Nyerj Hírhedt diktátorok asszonyai című történelmi könyvet!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Lakást hónapokig, hitelt csak napokig keresnek, pedig életre szóló döntés (x)

Mi mulasztja el hatékonyan a hasmenést? - Ezek a leggyakoribb módszerek (x)

Imádni fogja a sportot és a mozgást, ha így foglalkoznak vele - Egyetlen dolog kell, hogy megszeresse (x)

Így jutott munkanélküliségtől a menő vállalkozásig két fiatal: csak 3 dolog kellett hozzá - Így csinálták (x)

A Válótársak sármos színésze új kihívások elé került – Interjú Lengyel Tamással (x)

beauty and style

A virágos ruhával nem lőhetsz mellé – Így fogjuk viselni idén! - Ihletadó képek »

Gyönyörű és látványos ásványszínek a körmökön - Nem olyan macerás »

Meseszép, szalagos szandál házilag - Lépésről lépésre »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tudtad, hogy a minyon szó jelentése picike, aranyos? Kétség sem fér hozzá, ezek illenek a hagyományos magyar édességre. Érdemes a csokis minyont legalább egy nappal a fogyasztás előtt elkészíteni. A mázhoz még reszelt csokit is rakhatsz.

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 22 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt étcsoki
  • 6 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
Krémhez
  • 20 dkg étcsoki
  • 3 dl tejszín
  • 5 dkg cukor
Mázhoz
  • 25 dkg porcukor
  • 6 evőkanál víz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A vajat keverd habosra a cukorral, és egyesével add hozzá a tojássárgákat. Jól dolgod össze, majd forgasd hozzá a sütőporral és csokireszelékkel vegyített lisztet. A fehérjét verd egy csipet sóval kemény habbá, és óvatosan dolgozd a masszába. Ekkor már ne használj gépet, csak fakanállal keverd. Egyengesd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben 170 fokon süsd körülbelül 20 perc alatt aranybarnára.

A krémhez a tejszínt öntsd egy lábosba, és kezdd melegíteni. Add hozzá a cukrot, a kis darabokra vágott csokit, és forráspontig hevítsd. Vedd le a tűzről, és hűtsd ki. A piskótát vágd ketté, és kend meg a kihűlt csokis krémmel. Tedd egy-két órára a hűtőbe. Ezt követően a tésztát vágd kis kockákra.

A mázhoz a porcukrot, a vizet és a citromlét tedd egy nagyon tiszta lábosba, kis lángon állandóan kevergetve forráspontig melegítsd. Ha jó sűrű, fényes és nehezen folyós a massza, fokozatosan adagold hozzá a kakaóport. Lapos késsel gyorsan vond be a mázzal a minyonokat. Fontos, hogy minden oldalukat befedje a massza. Olvasztott csokival még tovább díszítheted. Tedd a sütit a hűtőbe, és hagyd megdermedni.