Házi csokis minyon - Így készíthetsz tökéletes mázat
Az apró, színes, krémmel töltött piskóta generációk kedvence. A csokis minyon különösen népszerű.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Már megint egy idióta farmer, amiben csak felfázni lehet »

Disney-hercegnőnek öltözhet az ara, nemcsak annak érezheti magát »

Csodásan bánik a testével a ducinak tartott balerina »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tudtad, hogy a minyon szó jelentése picike, aranyos? Kétség sem fér hozzá, ezek illenek a hagyományos magyar édességre. Érdemes a csokis minyont legalább egy nappal a fogyasztás előtt elkészíteni. A mázhoz még reszelt csokit is rakhatsz.

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 22 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt étcsoki
  • 6 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

Krémhez

  • 20 dkg étcsoki
  • 3 dl tejszín
  • 5 dkg cukor

Mázhoz

  • 25 dkg porcukor
  • 6 evőkanál víz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A vajat keverd habosra a cukorral, és egyesével add hozzá a tojássárgákat. Jól dolgod össze, majd forgasd hozzá a sütőporral és csokireszelékkel vegyített lisztet. A fehérjét verd egy csipet sóval kemény habbá, és óvatosan dolgozd a masszába. Ekkor már ne használj gépet, csak fakanállal keverd. Egyengesd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben 170 fokon süsd körülbelül 20 perc alatt aranybarnára.

A krémhez a tejszínt öntsd egy lábosba, és kezdd melegíteni. Add hozzá a cukrot, a kis darabokra vágott csokit, és forráspontig hevítsd. Vedd le a tűzről, és hűtsd ki. A piskótát vágd ketté, és kend meg a kihűlt csokis krémmel. Tedd egy-két órára a hűtőbe. Ezt követően a tésztát vágd kis kockákra.

A mázhoz a porcukrot, a vizet és a citromlét tedd egy nagyon tiszta lábosba, kis lángon állandóan kevergetve forráspontig melegítsd. Ha jó sűrű, fényes és nehezen folyós a massza, fokozatosan adagold hozzá a kakaóport. Lapos késsel gyorsan vond be a mázzal a minyonokat. Fontos, hogy minden oldalukat befedje a massza. Olvasztott csokival még tovább díszítheted. Tedd a sütit a hűtőbe, és hagyd megdermedni.
 

Blog.hu ajánló