Csodás csokis-meggyes tekert piskóta krémes mascarponéval

A puha csokis tészta, a meggy és a habos krém ebben a sütiben is nagyon ütős. Ne hagyd ki!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Íme, a Fekete-erdő süti modernizált változata. Ebbe a szemkápráztató édességbe könnyű beleszeretni, és megvalósítani sem túl bonyolult. Ha nem akarod feltekerni, süss vastagabb tésztát, és azt töltsd meg a mascarponés krémmel! A meggyet érdemes már előző nap kimagozni, megcukrozni, hogy ne legyen nagyon savanyú. Kard Éva receptjében nem fogsz csalódni.

Csokis-meggyes piskóta

Hozzávalók 12 szelethez

A tésztához

  • 12,5 dkg porcukor
  • 12 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál forró víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaópor

A krémhez

  • 40 dkg mascarpone
  • 20 dkg magozott meggy
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a porcukrot és a vaníliás cukrot tedd tálba, add hozzá az egész tojásokat, és robotgéppel keverd jó habosra. Csorgasd hozzá a forró vizet, és verd egy-két percig. A lisztet vegyítsd a kakaóval, és szitáld a habhoz, majd óvatosan forgasd össze. Egy gáztepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a masszát. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon 12-15 perc alatt süsd meg.

Egy nagyobb sütőpapírt enyhén szórj meg liszttel, és rögtön fordítsd rá a sütőből kivett tésztát. Húzd le róla a papírt, és alig nedves konyharuhával takard le. Amikor a tészta már éppen csak langyos, vedd le róla a ruhát, és a sütőpapírral együtt tekerd fel, majd hagyd kihűlni.

A magozott, cukrozott meggyet alaposan csepegtesd le. A krémhez a mascarponét keverd habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt verd kemény habbá, majd apránként forgasd a mascarponés krémhez. A kihűlt piskótát tekerd ki, vékonyan kend meg a krémmel, és szórd meg a meggyel. Ezután a maradék krém felét rakd rá, és tekerd fel, majd vond be a  mascarponés masszával. Reszelj rá csokit, és díszítsd meggyszemekkel. Tedd egy-két órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük