Bögrés csokis-mandulás kuglóf - A tésztája elképesztően puha és finom

A kétszínű, mennyei csokis kuglóf tésztájába és tetejére is kerül mandula.

Bögrés csokis-mandulás kuglóf - A tésztája elképesztően puha és finom
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sima, kevert tésztás kuglóf a csokitól és a mandulától válik extrává. Külön könnyebbséget jelent, hogy nem kell elővenni a mérleget, elég lesz egy bögre a méricskéléshez. Ha a massza feléhez kakaót is keversz, még izgalmasabb lesz a süti. Ebből az adagból egy közepes formára elegendő tészta készül.

Csokis-mandulás kuglóf

Hozzávalók 12 szelethez

Tésztához

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre tej
  • 0.5 bögre olaj
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál mandula
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom

Tetejére

  • 20 dkg étcsoki
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vágott mandula
  • aszalványok
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, majd a fehérjét verd kemény habbá a cukorral. A sárgáját keverd szinte fehéredésig a vaníliás cukorral, öntsd hozzá az olajat, a tejet, és forgasd bele a sütőporral elkevert lisztet is. Több adagban add hozzá a tojáshabot, az apróra vágott mandulát és a citrom reszelt héját. Felezd el a masszát: az egyik részébe keverj három evőkanál kakaóport, a másikat hagyd üresen.

 

Először a sima tészta felét öntsd a kuglófformába, utána a kakaósat, a tetejére pedig a maradék sárga massza kerül. Villával kicsit össze is keverheted. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Hagyd hűlni, majd borítsd ki a formából. A mázhoz vízgőz felett olvaszd fel az étcsokit, keverd hozzá az olajat, és öntsd a kuglóf tetejére. Még csábítóbb lesz, ha vágott mandulával és aszalványokkal, például vörös áfonyával is megszórod.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük