A legfinomabb csokis linzer receptje
Már a nagyi is így csinálta
Az omlós csokis linzert a megszokottól eltérően is elkészítheted, a siker garantált.

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Férfi még nem öltözött fel ennyire hülyén - Elmondjuk, miért tette »

Nagyon öregít, ha nem jól teszed fel: a tökéletes füstös szemek titka »

A '90-es évek kedvenc manökenje volt: rövid fazonjai divatosabbak, mint valaha »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Melyik a kedvenc linzered? Ha ezt megkóstolod, nem lesz többé kérdés. A klasszikus sütit sokféleképpen variálhatod, de így legfinomabb. A csokis linzerhez bármilyen szezonális gyümölcs illik, és tejszínhabbal is isteni.

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához

  • 60 dkg finomliszt
  • 30 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 tojás
  • 1 citrom

Csokis krémhez:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 8 dkg cukor
  • 6 tojássárgája
  • 5 dkg keményítő
  • 4 dl tej
  • 1 teáskanál vaj
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet vegyítsd a porcukorral, a sütőporral és a vaníliás cukorral, majd reszeld bele a citrom héját. Add hozzá a hideg vajat, és gyors mozdulatokkal morzsold össze. Ha lassan dolgozol, a vaj megolvadhat, és akkor nem lesz omlós a tészta. Amikor már elég morzsalékos, a közepébe készíts egy mélyedést, és üsd bele a tojást, rakd hozzá a tejfölt. Gyúrd össze, készíts belőle egy cipót. Fóliázd be, és tedd a hűtőbe legalább fél órára.

A pihentetést követően a tésztát lisztezett deszkán nyújtsd fél centi vastagra. Simítsd kivajazott sütőformába úgy, hogy az oldalára is kerüljön massza. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg a tésztát 15-20 perc alatt.

A krémhez keverd össze a tojássárgáját a keményítővel, a cukrokkal és a sóval, majd lassan csorgass hozzá fél deci tejet. Dolgozd csomómentesre. Öntsd a keveréket a maradék tejbe, és forrald fel. Ha elég sűrű, vedd le a tűzről, rakd hozzá a vajat, majd a csokoládét is tördeld bele. Jól keverd össze. A kész krémet oszlasd el a tésztán, tedd vissza a sütőbe öt percre, majd hagyd szobahőmérsékletűre hűlni.

Blog.hu ajánló