30 perces csokis-gyümölcsös muffin
Tedd izgalmassá a könnyű, finom csokis muffint idénygyümölccsel!
A muffint nem csupán azért szeretjük, mert pikk-pakk elkészül, és nincs vele macera. Azért is nagy kedvenc, mert ezer variációja van, és hihetetlenül finom. A pillekönnyű csokis-gyümölcsös muffinba epret, meggyet, szedret, áfonyát is rejthetsz.
Csokis-gyümölcsös muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 25 dkg vaj
- 20 dkg étcsokoládé
- 15 dkg gyümölcs
- 10 púpozott evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 1,5 dl forró víz
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 púpozott evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál instant kávé
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel, add hozzá a kávét és a forró vizet. Kockázd bele az étcsokit, és szórd bele a cukrot, majd keverd sima masszává. Vegyítsd egy tálba a lisztet, a kakaót és a sütőport, majd szitáld a csokis keverékhez. Rakd hozzá a felvert tojásokat, és jól dolgozd össze.
Ha a massza homogén, adagold muffinformákba. A feléig töltsd meg, majd rakj bele gyümölcsöt, és fedd be teljesen a tésztával. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt süsd meg. Mielőtt kivennéd a sütőből, tűpróbával teszteld. Szúrj egy hegyes kést vagy hústűt az egyik muffinba. Ha nem tapad rá massza, a tészta elkészült. Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és gyümölccsel díszítve kínáld.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept