Így készül a mennyei csokifelfújt

Tartsd be ezt, és szép nagyra feljön

A mesés csokifelfújtat akkor is el tudod készíteni, ha a vendégek már az ajtód előtt toporognak.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Újabb előrelépés a rákgyógyításban – Még inkább személyre szabott lehet a kezelés (x)

Alföldi Róbert gondolatai a vágyról - Ő sem mindig tudja, mit higgyen szerelemről (x)

A legyegyszerűbb frizurák, ha nyári esküvőre vagy hivatalos - Ékszerekkel mutatjuk

Jellegzetes folyás, viszketés is lehet a tünete - Mit mond a nőgyógyász a Candidáról?

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

beauty and style

Így szedd ki a dezodorfoltot a ruhából víz nélkül: nyoma sem marad »

Viszket a lábad borotválás után? Így szőrteleníts, hogy ez elmúljon »

Hogyan kell tisztítani a hajvasalót? A hajad megköszöni, ha megteszed »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tökéletes csokifelfújt vagy szuflé akkor az igazi, ha a belseje krémes állagú. Nagyon fontos, hogy minőségi, legalább 70% kakaótartamú csokiból készítsd. Melegen is finom, főleg, ha vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal kínálod.

Hozzávalók 6 darabhoz:

  • 20 dkg csokoládé
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 4 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A vajat a csokival gőz felett olvaszd meg. Hagyd langyos hűlni, majd add hozzá a tojássárgákat. Elegyítsd a porcukrot a liszttel, szitáld a csokis masszába, és keverd simára. A fehérjét verd nagyon keményre, és fakanállal óvatosan forgasd a tésztába. Ha ezt a műveletet durván végzed, nem lesz finom puha a végeredmény, ráadásul a tészta sem jön fel szép nagyra.

Kis hőálló edénykéket, kerámiatálakat vajazz és cukrozz ki, majd mindegyiket a feléig töltsd meg masszával. Rakd 200 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 15 percig süsd. Ne szárítsd túl, mert akkor oda a szuflé krémessége. A sütőből kivéve várj egy-két percet, és már tálalhatod is.

Blog.hu ajánló