Így készül a mennyei csokifelfújt

Tartsd be ezt, és szép nagyra feljön

A mesés csokifelfújtat akkor is el tudod készíteni, ha a vendégek már az ajtód előtt toporognak.

Nyereményjáték

Nyerj közel 160 ezer forint értékű Philips szőrtelenítőt a tartósan sima bőrért! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világot egy másik szemszögből!

Nyerd meg a Cake Shop megálmodójának mesés receptekkel teli könyvét!

összesen 4 db játék

Ez is érdekelhet

Molnár Piroska igazi maffiavezér - Ilyen, amikor féltő és uralkodó férfibőrbe bújik (x)

Színezüst és -arany körömékszerek, különleges mintákkal 4500 forinttól - Gyönyörű és tartós manikűr 2 perc alatt! (x)

Folyton levert, fáradt vagy? Állandó éhség gyötör? - Candida állhat a háttérben! (x)

Emlékszel még Janikovszky Éva meséire? Most együtt élvezhetitek a gyerekeddel (x)

Ezek a színek pezsdítik fel a tavaszi-nyári szezont - Mutatjuk a legújabb sminktrendeket! (x)

beauty and style

Így sminkeld az ajkaidat, hogy teltebbnek tűnjenek - Pofonegyszerű! »

Vidéki lagzi: 9 apróság, amit szerezz be a rusztikus hangulathoz! »

Farmercipők és -szandálok: imádjuk az új trendet »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tökéletes csokifelfújt vagy szuflé akkor az igazi, ha a belseje krémes állagú. Nagyon fontos, hogy minőségi, legalább 70% kakaótartamú csokiból készítsd. Melegen is finom, főleg, ha vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal kínálod.

Hozzávalók 6 darabhoz:

  • 20 dkg csokoládé
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 4 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A vajat a csokival gőz felett olvaszd meg. Hagyd langyos hűlni, majd add hozzá a tojássárgákat. Elegyítsd a porcukrot a liszttel, szitáld a csokis masszába, és keverd simára. A fehérjét verd nagyon keményre, és fakanállal óvatosan forgasd a tésztába. Ha ezt a műveletet durván végzed, nem lesz finom puha a végeredmény, ráadásul a tészta sem jön fel szép nagyra.

Kis hőálló edénykéket, kerámiatálakat vajazz és cukrozz ki, majd mindegyiket a feléig töltsd meg masszával. Rakd 200 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 15 percig süsd. Ne szárítsd túl, mert akkor oda a szuflé krémessége. A sütőből kivéve várj egy-két percet, és már tálalhatod is.