4 isteni tiramisurecept

Amilyen finom a tiramisu, olyan könnyű elkészíteni. További jó hír, hogy nem kell sütögetésbe fognod. Elrontani sem lehet, így biztosan sikert aratsz vele.

Nyereményjáték

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Sansa Stark különleges feladatot kapott - A színésznő hajkoronáját mindenki irigyli »

Házi ajakbalzsam, amitől nagyon puha lesz a szád - 10 tubusra elegendő mennyiség »

Így viseld a trapéznadrágot 2017-ben az Instagram szerint »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az édes, krémes tiramisu nagy nyári kedvenc. Egyesíti magában a desszertet és a kávét. Külön mellette szól, hogy a sütőt sem kell bekapcsolnod az elkészítéséhez.

Viszont türelemre mindenképpen szükséged lesz, hiszen az ízeknek össze kell érniük a hűtőben, és ez igazi erőpróba, hiszen az eredmény mesés lesz.

Eredeti olasz tiramisu

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 tojás
  • 250 g mascarpone
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag babapiskóta
  • 3 dl kávé
  • kakaópor

Főzd le a kávét, és hagyd kihűlni. Érdemes rendes kávét készíteni, nem pedig neszkávéból csinálni. A tojásokat válaszd szét. A sárgáját keverd ki a cukorral és a vaníliás cukorral. Forgasd bele a mascarponét, és dolgozd krémmé kézi habverővel. Könnyebben megy, ha előtte egy órát szobahőmérsékleten voltak a hozzávalók.

Verd fel a tojásfehérjét kemény habbá, és forgasd a krémbe. Óvatos, laza mozdulatokkal dolgozz, hogy szinte habos krémet kapj. Ha ez kész van, akkor már csak a rétegezés és a várakozás jön. Mártogasd a babapiskótákat a kávéba, és rétegezd egy magasabb tál aljára. Vigyázz, hogy ne tocsogjon, csak épphogy átjárja a kávé a piskótát. A piskótákra tegyél egy réteg krémet, és szitálj kakaóport. Ismét egy réteg kávés piskóta, krém és kakaópor jön. Ha elkészült, akkor fedd le, és tedd hűtőbe nyolc órára. A krémbe keverhetsz likőrt, de kipróbálhatsz gyümölcsös változatokat is.

Ananászos tiramisu

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg lecsöpögtetett, konzerv ananász
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg babapiskóta
  • 2 kanál aromás likőr
  • 3 tojássárgája
  • 1 citrom
  • 25 dkg mascarpone
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • pár szem dióbél és mentalevél a díszítéshez

Egy serpenyőben olvassz meg 5 dkg cukrot, add hozzá a vajat, majd szórd rá a lecsöpögtetett, feldarabolt ananászt, és körülbelül 5 percig párold. Egy négysarkos jénai tál alját rakd ki babapiskótával, locsold meg likőrrel ízesített ananászlével, és halmozd rá a kihűlt ananászdarabok felét.

A tojássárgáját a maradék cukorral és 3 kanál forró vízzel keverd krémesre. Szórd bele a reszelt citromhéjat, és evőkanalanként dolgozd bele a joghurttal simára kevert mascarponét. A massza felét simítsd a gyümölcsre. A többi ananászt oszd el a krém tetején, majd vond be a maradék krémmel. Legalább 2 óra hosszára tedd a hűtőbe. Fogyasztás előtt szitálj kakaóport a tetejére, szórd meg vágott dióval, és néhány mentalevéllel díszítsd a tetejét.

Tiramisu másképp

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg babapiskóta
  • 30 dkg mascarpone
  • 3 tojás
  • 3 evőkanálnyi méz
  • 2 evőkanálnyi neszkávé
  • 2 dl víz
  • 1 evőkanálnyi kakaópor

Melegítsd meg a vizet, és keverd bele a neszkávét, majd hagyd kihűlni.
A tojások sárgáit keverd habosra a mézzel, ezután dolgozd bele a sajtot is. A fehérjékből verj kemény habot, majd lazán keverd hozzá a sajtkrémhez.

Tedd egy széles tálba a piskóták felét, locsold meg a kávé felével, majd halmozd rá a krém felét, és óvatosan kend szét, szórj rá kakaót, majd tedd a krémre a maradék piskótát, öntözd meg a maradék kávéval, végül a krémmel fedd le, és szórd meg a maradék kakaóval. Érdemes egy napra jégszekrényben tartani, hogy alaposan összeérjenek az ízek.

Tiramisu csokoládétálkákban

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • fél teáskanál vaníliaaroma
  • 25 dkg mascarpone
  • 120 ml erős feketekávé
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál kávélikőr
  • 16 amaretti - mandulás - keksz
  • kakaópor - a szóráshoz

A csokoládétálkákhoz:

  • 18 dkg jó minőségű étcsokoládé, kockákra törve
  • 3 dkg sótlan vaj

Készítsd el a csokoládétálkákat: vágj ki hat 15 cm átmérőjű kört sütőpapírból. Olvaszd fel a csokoládét a vajjal egy hőálló edényben, lassú tűzön, forró víz felett. Keverd simára, majd önts egy kanál csokit minden papírkörre. Simítsd ki úgy, hogy körülbelül 2 cm a szélén tisztán maradjon.
Óvatosan emeld fel a papírokat, és igazítsd őket felfordított teáscsészékbe vagy pudingostálkákba, hogy a széleik összefodrosodjanak. Várj, amíg teljesen megdermednek, majd óvatosan távolítsd el a papírt.

A tiramisuhoz keverd el egyenletesre a tojássárgáját a cukorral, majd add hozzá a vaníliaaromát és a mascarponét. Addig kevergesd, amíg lágy, krémes állagú nem lesz. Egy másik edényben keverd össze a kávét, a kakaóport és a likőrt. Törd össze a kekszeket, és add a keverékhez.
A kekszes keverék felét adagold ki a csokoládétálkákba, és kanalazd rá a mascarponés krém felét. Oszd el a tálkákban a maradék kekszkeveréket, tedd a tetejére a maradék mascarponés krémet, és szórd meg kakaóporral. Azonnal tálalhatod.

Blog.hu ajánló