Csodás krémes, gyümölcsös tiramisu

Ha nem vagy oda a kávé ízéért, de szereted a krémes finomságokat, akkor készíts gyümölcsös tiramisut, ami csodásan egyszerű.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tiramisu a kezdő háziasszonyok nagy barátja, hiszen nem kell sütögetni, csak bekeverni a krémet, rétegezni, majd hűtőbe tenni. Ráadásul az eredeti olasz változaton kívül még számos módon elkészítheted, többek között gyümölcsökkel.

Barackos
Málnás

Nincs gond akkor sem, ha tél van, mert a mirelit vagy konzerv gyümölcsök ugyanolyan jók bele, csak hagyni kell őket kiolvadni. Ha felkeltette érdeklődésed, próbáld ki egyszerű receptünket!

Gyümölcsös tiramisu

Hozzávalók:

  • 50 dkg tetszés szerinti gyümölcs, konzerv vagy mirelit is jó
  • 30 dkg mascarpone
  • 25 db babapiskóta
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojássárgája
  • 2 pohár 100%-os narancslé

A tojássárgákat a cukorral keverd össze, hogy krémes állagot kapj. Add hozzá a mascarponét, és dolgozd simára. A gyümölcsöket mosd meg alaposan, és darabold őket fel. Ha olyan gyümölcsből készíted, aminek héja van, akkor szedd le róla.

A narancslébe áztasd bele a babapiskótákat, vigyázva, hogy ne ázzanak el túlságosan. Egy pohár vagy egy üvegtál alját rakd ki velük.

Szórj rá a gyümölcsdarabokból, és simíts rá egy réteg mascarponés krémet. Addig folytasd a rétegezést, míg az alapanyagok el nem fogynak. Tedd hűtőbe néhány órára.

Csodás, ízletes gyümölcsök leveshez és sütihez

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük