Gyors csirkés krumplisaláta
Ha a hagyományos krumplisalátát felturbózod egy kis hússal, laktató fogást kapsz.
A krumplisaláták minden évszakban nagyon népszerűek, sokféleképpen variálhatóak. A csirkés krumplisaláta az egyik legfinomabb! Ha maradna a vacsorából, másnap ebédre is csomagolhatsz belőle.
Csirkés krumplisaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg burgonya
- 40 dkg csirkemell
- 10 dkg bacon
- 1 nagy tubus majonéz
- 2 szár újhagyma
- 1 lilahagyma
- 3 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál chili fűszerkeverék
- olaj
- só
Elkészítés:
A csirkemellet tisztítsd meg, vágd apró csíkokra, sózd be. Forrósíts kevés olajat egy serpenyőben, és körülbelül tíz perc alatt süsd a húst szép ropogósra. A burgonyát sós vízben főzd puhára körülbelül 20-30 perc alatt. Majd melegen hámozd meg és karikázd fel. Ha tojásszeletelőt használsz, gyorsabban végzel.
A majonézt, a felaprított hagymát, a citromlét és a fűszereket keverd össze jó alaposan. Tedd egy nagy tálba a felkarikázott krumplit, a csirkét, majd keverd hozzá a majonézes öntetet. A szalonnát csíkozd fel, süsd meg, és szórd a tetejére. Rakd a krumplisalátát egy kicsit a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept