Csirkés, duplasajtos rakott tészta, amely gyorsan összedobható, és nagyon finom

A csirkés, sajtos tésztát akár maradék húsból is elkészítheted.

csirkes-duplasajtos-teszta2

Nyereményjáték

Nyerj 10 ezer forintos utalványt a Vision Expressbe! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világot egy másik szemszögből!

Nyerd meg a Cake Shop megálmodójának mesés receptekkel teli könyvét!

összesen 4 db játék

Ez is érdekelhet

Molnár Piroska igazi maffiavezér - Ilyen, amikor féltő és uralkodó férfibőrbe bújik (x)

Színezüst és -arany körömékszerek, különleges mintákkal 4500 forinttól - Gyönyörű és tartós manikűr 2 perc alatt! (x)

Folyton levert, fáradt vagy? Állandó éhség gyötör? - Candida állhat a háttérben! (x)

Emlékszel még Janikovszky Éva meséire? Most együtt élvezhetitek a gyerekeddel (x)

Ezek a színek pezsdítik fel a tavaszi-nyári szezont - Mutatjuk a legújabb sminktrendeket! (x)

beauty and style

Vidéki lagzi: 9 apróság, amit szerezz be a rusztikus hangulathoz! »

Farmercipők és -szandálok: imádjuk az új trendet »

Képeken a szezon legdivatosabb viharkabátjai: így viseld! »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szívesen ennél tésztát, de unod a jól megszokott ízeket, akkor jól jön ez a recept. Egyszerű, mégis fantasztikus, ráadásul hosszú időre eltelít. A legjobb, ha valamilyen csőtésztát használsz hozzá.

A csirkés-sajtos rakott tésztát színesítheted még paradicsommal, paprikával, de akár brokkolival is. A krémes szósz és a tetején lévő nyúlós sajt tovább fokozza az élvezetet. 

Csirkés-sajtos rakott tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg filézett csirkemell
  • 40 dkg tészta
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • bors

Elkészítés ideje: 40 perc

A csirkemellet mosd meg, töröld szárazra, és vágd csíkokra vagy kisebb darabokra. Hevíts olajat, dobd rá az aprított  vöröshagymát. Ha megpirul, mehet rá a hús, és fehéredésig kevergesd. Sózd, borsozd, és tégy hozzá fél deci vizet, majd lefedve párold körülbelül tíz percig. Öntsd rá a tejszínt, és szórd meg a kétféle reszelt sajt felével. Kevergesd addig, amíg a sajtok el nem olvadnak teljesen, majd húzd le a tűzről.

A tésztát bő, forró vízben főzd fogkeményre körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Ha kész, öblítsd át hideg vízzel. Egy tűzálló tálat kenj ki olajjal, és  rendezd el benne a tésztát. Öntsd rá a tejszínes húst, és sózd, borsozd ízlés szerint. Szórd meg a tetejét a maradék sajttal. Előmelegített sütőben süsd meg 180 fokon körülbelül 20 perc alatt. Ha a sajt elkezd pirulni, kiveheted a sütőből.