Pikáns csirkepörkölt egyszerűen
Így lesz jó szaftos
A magyar konyha egyik specialitása, a csirkepörkölt ellen senkinek sem lehet kifogása.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

A legszebb esküvői dekorációk tökkel: őszi hangulat a javából »

Így tedd rendbe a kibolyhosodott ruhát - Olyan lesz, mint új korában »

Egy szemöldöke van a modellnek, de így is imádja a szakma - Neked is tetszeni fog »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jó öreg csirkepörkölt soha nem megy ki a divatból. Készítheted mellből, combból, szárnyból, de a legjobb, ha mindegyikből kerül a fazékba. Sokkal ízletesebb lesz a végeredmény, ha csontos részeket is teszel a pörköltbe. Ha mindenki szereti, kár lenne kihagyni belőle a csípős paprikát.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirke
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • bors
  • zsír
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, szükség esetén kapard le késsel a rajta maradt pihéket. A hagymát pucold meg, kockázd fel, és pirítsd üvegesre a zsíron. Add hozzá a húst, és fehéredésig kevergesd. Sózd, borsozd ízlés szerint, nyomd hozzá a fokhagymát. Mehet bele a felaprított paprika, a felkockázott paradicsom és a paradicsompüré is, majd öntsd fel kevés vízzel.

Akkor lesz sűrű szaftja, ha egyszerre nem öntesz rá sok folyadékot. Főzd bő egy órán át kis lángon. Ha elfő a leve, pótold. Egyszerre csak annyi vizet önts hozzá, hogy ne égjen le a hús, de ne is legyen túl sok lé rajta. Amikor a csirke puha, a tejfölt dolgozd simára kevés paprikás szafttal, és lassan kevergetve add a pörkölthöz. Néhány percig még főzd, majd melegen tálald.

Blog.hu ajánló