Csirkemelles-zöldséges ragu: így lesz igazán szaftos

Ha vigyázol az alakodra, akkor is jóllakhatsz ezzel a csirkemelles-zöldséges raguval.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mennyi vitamindús finomság egy lábasban! A zöldséges-csirkemelles ragut köret nélkül is fogyaszthatod. Rizzsel, krumplival, friss kenyérrel pedig igazán eltelít. 

Csirkemelles-zöldséges ragu

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg cukkini
  • 10 dkg paradicsom
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • majoránna
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet, a cukkinit, a hagymát és a paradicsomot kockázd fel egyforma darabokra, a húst sózd be. A hagymát pirítsd üvegesre egy evőkanál olajon, majd add hozzá a csirkemellet. Amikor a hús kifehéredik, tedd hozzá a cukkinit, kicsit sózd meg, hogy levet eresszen, és párold öt percig fedél alatt. Utána dobd bele a paradicsomot és a fokhagymát, majd újra lefedve párold tovább. Ha kicsit szaftosabb állagot akarsz, kevés vizet is önthetsz hozzá.

Amikor már majdnem kész, tehát a cukkini nagyjából puha, a paradicsom levet eresztett, és a héja elkezdett leválni, fűszerezd ízlés szerint borssal és majoránnával, majd párold készre öt perc alatt. Az újhagyma szárával díszítheted.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük