Omlós csirkemell sajtmártásban
A csirkemell sajtmártásban tökéletes választás, ha igazán ízletes ebédet szeretnél kevés munkával az asztalra varázsolni.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Így grimaszolj, ha későbbre akarod tolni a ráncosodást! »

Őszi pelerinkabátka plédből: kis varrótudással is elkészítheted »

Gyönyörű, de kényelmes esküvői ruhák: bátran rophatod bennük a táncot »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Amilyen egyszerű, olyan finom a csirkemell sajtmártásban! A húst sütheted serpenyőben, de akár grillezheted is. A tejszín és a különböző sajtok teszik kellemesen szaftossá a kissé száraz csirkét.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 20 dkg reszelt füstölt sajt
  • 4 dl főzőtejszín
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 dl víz
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Készítsd elő a csirkemellet, mosd meg. Vágj kisebb tenyérnyi szeleteket belőle, szükség esetén klopfold ki. Tedd a vajat egy serpenyőbe, ha felolvad, mehetnek bele a húsok. Süsd a szeleteket addig, amíg mindkét oldaluk szép barna színt nem kap. Ez oldalanként öt-hat perc. Majd öntsd fel borral és vízzel, ízlés szerint sózd, borsozd, add hozzá a szerecsendiót.

Fedő alatt párold puhára a húst, időnként keverd meg. Ha a hústű már könnyen átmegy rajta, vedd le a lángról. Öntsd hozzá a tejszínt, végül az előre lereszelt sajtokat. Jól keverd össze, majd újra fedd le, és a lángot zárd el.

Blog.hu ajánló