Fűszeres csirkemell különleges bundában
Ropogós finomság
A rántott húst megunni ugyan képtelenség, de azért néha nem árt rajta variálnod kicsit.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy jó vasárnapi ebéd szinte elképzelhetetlen a ropogós bundába bújtatott hússzeletek nélkül, lepd meg a többieket ezzel a különleges ízű finomsággal!

Friss salátával és némi majonézzel verhetetlen ebéd lesz belőle, de a hagyományos krumplipüré sem esik rosszul mellé.

Fűszeres csirkemell ropogós bundában

Hozzávalók:

  • 2 egész, csontozott csirkemell
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg hámozott pisztácia apróra darálva
  • 2 tojás
  • 1 teáskanálnyi őrölt kömény
  • 1 teáskanálnyi kakukkfű
  • 1/2 teáskanálnyi pirospaprika
  • 1 csipet Cayenne-bors - elhagyható
  • 1 csipet fahéj
  • 0,5 dl tej
  • olaj

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A sütőt melegítsd elő 220 fokra. A csirkemelleket tisztítsd meg alaposan, majd szeleteld fel hangulatodnak megfelelő részekre. A köményt, a paprikát, a Cayenne-borsot, a kakukkfüvet és a fahéjat keverd össze némi sóval egy tálban, majd dörgöld be ezzel a keverékkel a hússzeleteket. A lisztet tedd egy tálba, a tojásokat üsd egy másikba, és verd habosra a tejjel, egy harmadik tálba pedig tedd a zsemlemorzsát és a pisztáciát. 

A húsokat forgasd meg először a lisztben, majd a tojásban, végül pedig a morzsában. Egy tepsit vékonyan olajozz be, majd a panírozott szeleteket helyezd el benne, és told őket a sütőbe. 15 perc után fordítsd meg, és süsd aranybarnára őket. Ha elérték ezt az állapotot, kész is vannak. 

A legfinomabb csirkés fogások

Csirkéből sosem elég! A húsát szinte mindig beszerezheted, és gyakorlatilag a fején kívül nincs olyan része, amit ne ennénk meg bármikor, itt vannak a legjobb csirkés receptek!

Blog.hu ajánló