Grillezett csirkemell sárgabarackmártásban
Kerti sütögetés, kis extrával
Ugyan megunhatatlan a kerti grillezések hangulata, de az ízvilágon nem árt néha változtatni.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Hullahoppozd magad karcsúra: centikben is érezni fogod a hatását »

Nagy a feneke, de így tökéletes: milliók rajonganak a 26 éves lányért »

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sárgabarackmártás kellemes, üde és pikáns íze remek kiegészítője a grillezett húsnak, garantáltan nagy kedvenc lesz, ha kipróbálod.

Hogy ne legyen túl száraz a csirkemell, érdemes pár órára "bepácolni" egy kis sós-mézes-citromos lébe, így igazán omlóssá teheted a húst.

Grillezett csirkemell sárgabarackmártásban

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • rizs
  • só, bors

A mártáshoz:

  • 10 dkg baracklekvár
  • 3 darab sárgabarack
  • egy gyömbérgumó
  • fél citrom
  • kukoricakeményítő

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A csirkemell grillezése nem lesz bonyolult feladat akkor sem, ha nem vagy a konyha ördöge. Közepes lángon melegíts fel serpenyőben pár csepp olajat - ha szabadtűzön készíted, akkor érdemes a rácsot egy kicsit feljebb húzni, különben nagyon hamar megéghet a hús, a belseje pedig nyersen marad -, és szép lassan pirítsd meg a csirkemell mindkét oldalát.

Ha ezzel megvagy, jöhet a mártás. A lekvárhoz adj egy deci vizet, tedd fel főni, reszelj bele egy nagyon kicsi gyömbért, és cseppents bele a citrom levéből is. A forrás előtt darabold bele a sárgabarackot, ha nem akar sűrűsödni, akkor egy késhegynyi kukoricakeményítővel elérheted a kívánt állagot. Amint ezzel kész vagy, már fogyaszthatod is, rizzsel vagy valamilyen kellemes gyümölcssalátával egyaránt ízleni fog.

Még több grillezhető fogás!

Ha szereted a kerti sütögetések hangulatát, nézz be ide is!

Blog.hu ajánló